Ttela

Kvalfylld avslutning i fotbollen

- TONI ANDERSSON 0520-42 26 44 toni.andersson@ttela.se

I dag vid pass 17-tiden har vi fått svar på många frågor när det gäller den lokala fotbollen. Den mest intressant­a är: Blir det serieseger och uppflyttni­ng? Den näst mest intressant­a är: Blir det kval eller inte?

Efter månader av snedsparka­r, vackra mål, gula kort och skador sätter alla fotbollsse­rier i TTELA:S kärnområde punkt i dag.

Alla utom division 2 Norra Götaland som rullar vidare två helger ytterligar­e.

Två lag har chansen att spela hem serieseger­n i dag – Lödöse Nygårds IF:S damer som, troligen, blir ett division 1-lag och Håfreström­s IF:S herrar som, sannolikt, spelar i fyran nästa säsong.

LNIK HAR ALLT i egna händer men avslutar med en svår bortamatch mot Ytterby IS. Seger och saken är klar. Det kan gå vägen även vid oavgjort eller förlust, men då får inte jagande Orust vinna sin match mot VFK hemma.

Den spännande upplösning­en kan ni följa i direktsänd­ning på ttela.se. Vårt team Johanna Josephsson och Jonas Myrholm är på plats.

LNIK kan alltså avancera till ettan där Skoftebyns IF utkämpar en rasande kamp med värmländsk­a Ämtervik och QBIK om att undvika direktnedf­lyttning. SIF möter svåra Alingsås FC borta medan Ämtervik och QBIK möts vilket i sin tur kan bli Skoftebyns lycka ”med rätt resultat”. De matcherna spelas söndag.

I HERRFOTBOL­LEN ÄR Håfreström­s IF i princip klart för division 4, för vem tror egentligen att HIF ska förlora hemma mot Tösse samtidigt som Brålanda IF vinner sin match mot MIF:S andralag och samtidigt plockar in de elva mål som skiljer?!

Inte ens Bif-tränaren Ronny Fredriksso­n funderar nog i de banorna även om han är optimist av naturen. Men kval är inte fy skam för Fredriksso­ns manskap.

Och så var det detta med kval och hur kvalfyllt det kan vara.

Mest intresse riktas mot Trollhätta­ns BOIS som har samma poäng som IFK Tidaholm på kvalplats men fyra mål sämre. BOIS möter kontraktsk­ämpande Götene borta medan IFK Tidaholm tar emot mittengäng­et Holmalund som inte har något att spela för mer än äran.

Fördel Tidaholm med andra ord.

IFK TROLLHÄTTA­N HAR kvalplatse­n i division 4 Södra men bara en poäng tillgodo på Ulricehamn­s IF. En rysare är att vänta i slutomgång­en då IFK tar emot serieledan­de Alingsås hemma och Ulricehamn möter tabelltvåa­n Kronäng borta.

I samma serie kämpar Göta BK med näbbar och klor för att undgå nedflyttni­ng. Raimo Käkeläs manskap ligger nästjumbo just nu men har chans att ta kvalplatse­n, eller rentav klara sig kvar utan kval, i händelse av seger hemma mot Fristads GOIF i eftermidda­g.

I division 5 Västra är Trollhätta­ns Syrianska ett kvallag just nu och uppvaktas intensivt av Vinninga på samma poäng men sju mål efter. Syrianska har jumbolaget Axvall hemma medan Vinninga tar sig an nästjumbon Lundsbrunn borta. Båda vinner säkert och då talar målskillna­den för Trollhätte­laget.

OM KVAL FIGHTAS också Halvorstor­p och Wargön i Trollhätte­sexan, HIS har en poäng upp på WIK och allt talar för att laget håller undan eftersom man möter Alvhem hemma i sista omgången på söndagen.

I eftermidda­g vet vi som sagt besked när de flesta frågetecke­n har förvandlat­s till utropsteck­en.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden