Ttela

LNIK bara en seger från division 1

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

Efter lång och trogen tjänst har Tilda Magnusson Tell och hennes Lödöse Nygård äntligen belönats med en chans att vinna division 2. I dag väntar en avgörande match mot Ytterby. – Vi är väldigt taggade, säger Magnusson Tell inför avgörandet.

2012 vann Lödöse Nygård division 4 och tog, på grund av att seriesyste­met gjordes om, steget upp i division 2. Sex år senare är man fortfarand­e ett division 2-lag, det trots att man flera gånger varit med i toppen och fajtats.

– Tidigare säsonger har vi gjort spelmässig­t bra prestation­er, men vi har inte riktigt pallat det rent psykiskt. Men i år stämmer allt, förklarar Tilda Magnusson Tell.

Det har gjort att LNIK nu bara är en seger från division 1.

Inför eftermidda­gens avgörande är förutsättn­ingarna som sådana, att LNIK toppar tabellen två poäng före Orust FC, men med betydligt sämre målskillna­d. Vid seger mot Ytterby är LNIK med andra ord seriesegra­re, vid förlust eller oavgjort får laget hoppas på att Vänersborg­s FK ställer till det för Orust.

– Vi åker dit för att vinna och räknar inte med någon hjälp. Vi måste ta det här själva, men vi har allt i egna händer och ska se till att vinna, säger LNIK:S tränare Torben Christians­en och fortsätter:

– Vi får bara hoppas att vi har kontroll på nerverna.

Det hade laget nämligen inte i derbyt mot Skepplanda förra helgen, men man löste ändå en viktig seger.

Nu har man lagt en bra träningsve­cka bakom sig och är redo för avgörandet.

– Det ska bli jätterolig­t att spela och vi är väldigt laddade. Vi har varit i den här serien så många år så vi vill verkligen vinna, säger Tilda, som var en del av laget redan vid serieseger­n 2012. Vad hade det betytt för er att vinna serien?

– Vi vet att vi är bra, men det hade varit ett sätt att bevisa det även för andra, säger Magnusson Tell, som tror på stort stöd från läktaren på Ytterns IP.

– Jag tror det är många som kommer att åka dit. Det är inte bara vi som bryr oss om det här, hela byn är engagerad och det är väldigt roligt.

 ?? Bild: TONI ANDERSSON ?? MOT DIVISION 1. Tilda Magnusson Tell var med 2012 när LNIK firade serieseger­n i division 4. Sex år senare hoppas hon på att få fira på nytt.
Bild: TONI ANDERSSON MOT DIVISION 1. Tilda Magnusson Tell var med 2012 när LNIK firade serieseger­n i division 4. Sex år senare hoppas hon på att få fira på nytt.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden