Ttela

Kaptenen bäst i Flyinge

-

Maria Löw, Gärdhem, åkte ner till Flyinge med sin Capten Sparrow med en förhoppnin­g om att kunna ha en av de tio bästa treåriga hopphästar­na i Sverige. Resultatet blev långt över förväntan.

Capten hoppade nämligen hem vinsten med hela 18,4 poäng i treåringar­nas Breeders Trophy.

– Det känns fortfarand­e overkligt, det tar nog några dagar för detta att sjunka in, berättar en glad Maria Löw när TTELA ringer upp dagen efter vinsten.

– Han hoppade verkligen jättefint men jag vågade inte hoppas på att han skulle vinna, fortsätter hon.

Maria har själv fött upp Capten hemma på föräldrarn­as gård i Gärdhem och han är Marias tidigare tävlingshä­st Contessas andra avkomma. Till sommaren kommer förhoppnin­gsvis en tredje.

– Capten är en jättefin häst, lättlärd och trevlig att ha och göra med. Han är både cool och har bra ridbarhet. Det ska bli roligt att fortsätta utbilda honom vidare, berättar Maria som tillsamman­s med kompisen Emilia Gustafsson visade fram Capten Sparrow i Flyinge.

– Det känns helt verkligen helt otroligt, summerar Maria vinsten.

Hoppdomare­n Michael Nord öste beröm över Capten Sparrows hoppteknik och menade att även om han är ganska skarp är han ändå sansad.

För Sir Eddie M, visad av Mathilda Persson TSR, blev det också fin hoppning och fina poäng även om det inte räckte till någon topplaceri­ng.

I femårsklas­sen ställde en reklambil till det för Sofia Björserud, TFRK, med Erika Ahlroths Delaila. I sexårsklas­sen satte Sofia däremot två felfria kval med sin egen Cardigan och är därmed klar för final på söndag.

ULRIKA LINDÉN

 ?? Bild: SWEDE HORSE ?? Maria Löw och hästen Capten Sparrow under Breeders Trophy.
Bild: SWEDE HORSE Maria Löw och hästen Capten Sparrow under Breeders Trophy.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden