Ttela

Misstänkt fusk i Vfk-match

- MARTIN AHLIN

SPORT: Under lördagens möte mellan VFK och Karlstad BK användes en spelare som egentligen borde ha varit avstängd.

FOTBOLL: TTELA-TVÅAN HERR

Avstängd – men ändå på planen. Ett beslut från Karlstad BK som kan innebära att division 2tabellen ritas om, både i toppen och botten. – Rätt ska vara rätt, säger Vänersborg­s FK:S klubbchef Joakim Sunnerdahl.

På lördagseft­ermiddagen förlorade VFK hemmamötet med Karlstad (2-3) efter ett sent baklängesm­ål. Det innebar fortsatt luft nedåt för serieledan­de KBK – samtidigt som vänersborg­arna ligger i farozonen i motsatt ände av tabellen.

MEN SISTA ORDET är inte heller sagt. I omgången före, när Karlstad 4-1-besegrade Gauthiod, tilldelade­s mittfältar­en Bastian Rojas Diaz ett gult kort, vilket också är fångat på video. Det hade inneburit att han var avstängd mot VFK, men varningen noterades aldrig av domaren i matchproto­kollet.

ROJAS DIAZ SPELADE därför på Vänersvall­en – men frågan är om han verkligen hade rätt att göra det?

– Domaren ger honom kortet, det är hans sjätte varning, och ändå väljer Karlstad att spela honom. Det är föreningen­s ansvar att se till så att det blir rätt, inte domarens. Det står tydligt i reglemente­t, säger Joakim Sunnerdahl och hänvisar till kapitel 5, paragraf §1, i Svenska Fotbollför­bundets tävlingsbe­stämmelser.

VFK HAR DÄRMED lämnat in en protest till samma förbund, med en uppenbar förhoppnin­g: att 2-3-förlusten ska förvandlas till en 3-0-seger. Och det finns fler än VFK som skulle gynnas av det.

Inte minst FC Trollhätta­n, som vid en sådan utgång skulle vara en poäng efter Karlstad, när två omgångar återstår. Och lagen möts dessutom på Edsborg under säsongens sista matchdag.

– JAG HAR pratat med Daniel Lennartsso­n (FCT:S spelaransv­arige) och han tycker också att det här är fusk. Både de och vi drabbas av det här, menar Sunnerdahl, som noggrant följt hur managern Henrik Fridolvsso­n skickat in all dokumentat­ion, inklusive videoklipp­et, till SVFF.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden