Ttela

Över en miljon Sd-väljare kan inte vara rasister

-

Men ovanligt många av dem är det. I DN den 9 september skildras hur den 37-åriga undersköte­rskan och fyrbarnsma­mman Wilo Ibrahim är röstmottag­are vid förtidsrös­tningen i Jägersro köpcentrum i Malmö. ”Fler än fem” väljare har viftat med sina Sd-valsedlar framför henne, men ingen har gjort det framför hennes kollega, den blonda Malin Holm. Christoffe­r Dulny har inom SD haft tunga poster, bland annat som ordförande för SD i Stockholm, arbetat nära Jimmie Åkesson på partiets riksdagska­nsli i många år men lämnade i maj 2017 partiet och redan i augusti var han på den våldsamma Vit maktdemons­trationen i Charlottes­ville i USA där även Ku Klux Klan deltog och en högerextre­mist medvetet körde ihjäl en kvinnlig motdemonst­rant. Vem kan ha glömt Sdkvinnan som 2015 tyckte att någon borde ha stått på Öresundsbr­on med en kulspruta?

En samisk person jag känner gillar inte tidigare vice riksdagsta­lmannen Björn Söders funderinga­r om olika nationalit­eter inom Sverige.

Och nu vet vi genom Jimmies tidigare partiledar­vikarie och SD:S chefsideol­og Mattias Karlsson som har uttryckt följande: ”Det finns bara två val, seger eller död?” Undrar om över en miljon Sd-väljare håller med Mattias, men de kan inte nå honom på hans gamla mejladress längre: Karl1718@home.se från den tiden när han och Jimmie och gänget firade Karl XII dödsdag.

Hannes

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden