Ttela

Lagkaptene­n: ”Det känns helt magiskt”

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

Sex års väntan är över. Efter seger mot Ytterby på lördagseft­ermiddagen stod Lödöse Nygård återigen som seriesegra­re. – Det känns helt magiskt! Vi har jobbat så hårt och länge för det här, säger lagkapten Evelina Löfström.

Det blev en spänd väntan för de många tillresta Lnik-supportrar­na på läktaren på Ytterns IP.

Visserlige­n fick de börja med att jubla då Lödöse Nygård tog ledningen tidigt i matchen efter mål av pålitliga målskytten Tilda Magnusson Tell. Sedan fick de upprepa jublet när Jessica Johannesso­n och Evelina Löfström utöka till 2-0 respektive 3-0 en bit in i andra halvlek.

Där och då kändes serieseger­n väldigt nära.

Samtidigt kom rapporter om att Orust ledde stort mot Vänersborg­s FK (7-0) och pressen var stor på LNIK.

Det som gällde var att vid seger skulle LNIK bli seriesegra­re, vid oavgjort eller förlust var det i stället Orust som skulle få jubla och LNIK nöja sig med en hedersam andraplats.

MEN YTTERBY IS hade inga planer på att ge upp trots 0-3-underläge. I stället reducerade laget två gånger om, sista gången med mindre än tio minuter kvar av matchen, och det var olidligt spännande in i det sista.

– Det var för nervöst. Men vi kände att vi bara inte kunde låta det glida oss ur händerna, det fanns inte, säger Evelina Löfström, lagkapten och lagets bästa målskytt med 19 mål.

Och Löfström fick rätt. LNIK orkade stå emot och när slutsignal­en ljöd utbröt ett högljutt jubel både på läktaren och på planen. Guldhattar, champagne och konfetti blandat med kramar, glädjetåra­r och segersång.

– Det är grymt, helt otroligt att vi tar oss till division 1. Jag fattar inte att vi klarade det. Vi har haft kniven mot strupen tre matcher i rad nu, men vi går bara ut och kör, säger en synligt berörd guldtränar­e, Torben Christians­en.

– Internt har vi haft målet att vinna serien i år och det gör det ännu jävligare att vi går ut och gör det. Det är helt otroligt, jag fattar inte att vi lyckas.

SENAST LNIK:S DAMLAG vann en serie var 2012, men efter sex års väntan var det nu äntligen dags igen. Div 2 Nordvästra Götaland Ytterby IS-LNIK 2-3 (0-1) Målen: 0-1 (14) Tilda Magnusson Tell, 0-2 (51) Jessica Johannesso­n, 0-3 (55) Evelina Löfström, 1-3 (58) Malin Lundin, 2-3 (82) Julia Cederberg.

Varningar, LNIK: Jennifer Rosén.

Publik: 234.

Domare: Osman Yücel. Wilma Karlsson,

– Det betyder så himla mycket. Jag kände redan på försäsonge­n att det var något på gång det här året. Jag var och tränade med Lidköpings FK, men så kände jag att vi hade något riktigt stort på gång med LNIK och det ville jag vara med på. Det känns helt fantastisk­t nu när man står här med guldhattar, säger Löfström.

Nu väntar division 1 för Löfström & co.

– Det kommer bli skitroligt, men tufft såklart.

 ?? Bild: JOHANNA JOSEPHSSON ?? ÄNTLIGEN. LNIK höll för trycket och vann serien efter seger mot Ytterby i den avgörande matchen. Det firades med guldhattar och glädjejube­l.
Bild: JOHANNA JOSEPHSSON ÄNTLIGEN. LNIK höll för trycket och vann serien efter seger mot Ytterby i den avgörande matchen. Det firades med guldhattar och glädjejube­l.
 ??  ?? FIRANDET. LNIK:S målvakt Gabriella Jonasson får sig en champagned­usch av målskytten Jessica Johannesso­n.
FIRANDET. LNIK:S målvakt Gabriella Jonasson får sig en champagned­usch av målskytten Jessica Johannesso­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden