Ttela

VRK säkrade andra raka Sm-guldet

- JOHAN LINDAHL 0520-422600 johan.lindahl@ttela.se

Trots 19 poängs försprång skulle finalmatch två bli en riktig nagelbitar­e. Stockholm Exiles bjöd på tufft motstånd och vann med 12-0 på Gymnasiepl­an, vilket dock inte räckte för att stoppa VRK:S damer från att ta sitt andra Sm-guld i följd.

I Stockholm vann Vänersborg­s rugbyklubb­s damer första finalmatch­en med hela 24-5, och såg ut att redan ha ena handen på serieseger­n.

Riktigt så enkelt gick det dock inte. Precis som i Stockholm tog Exiles ledningen med 5-0 efter lyckat försök, och både på planen och bland de hundratals påhejande åskådarna var det heta känslor.

I andra halvlek fick man två tio minuters utvisninga­r kort efter varandra och fick spela 13 mot 15. Då bröt bortalaget igenom och kunde göra 10-0 på försök och dessutom satte den efterfölja­nde målsparken till 12-0, och medan publiken började bli nervös behöll VRK kylan – trots att man vid ett tillfälle stod på försökslin­jen och krigade för varje meter.

När domaren blåste av matchen exploderad­e Gymnasiepl­an och skumpan sprutade i luften. Med guldhattar på och medaljer runt halsen kunde de tappra spelarna pusta ut och kramas med nära och kära.

Och att det hela blev så jämnt gjorde saken ännu roligare, menar lagets tränare Maria Tatu Robertsson.

– Tjejerna säger att det var en av de roligaste matcherna vi spelat. De har fått så mycket stryk i dag, men bara man vinner så kan man ta hur mycket som helst, säger hon efter prisutdeln­ingen.

Och medan laget i första matchen bjöd på anfallsrug­by av rang, var det i stället på andra sidan planen man fick briljera i den andra.

– Vi spelade hårdare framåt i första matchen, lite som på räls. I dag kom vi aldrig riktigt framåt, men försvarade för kung och fosterland, säger hon stolt.

Lagkaptene­n Victoria Peterson, som var med och vann i fjol, kan även hon stoltsera med två guld.

– I fjol kom vi underifrån och det satt väldigt skönt. Nu behövde vi försvara det, och samtidigt som det var tråkigt att vi förlorade, så är ett Sm-guld alltid ett Sm-guld. Dessutom måste jag hylla det fantastisk­a stöd vi har fått, säger hon.

 ?? Bild: JOHAN LINDAHL ?? HYLLAR TRÄNAREN. Maria Tatu Robertsson kastades i luften efter slutsignal­en som betydde att VRK vann sitt andra raka Sm-guld.
Bild: JOHAN LINDAHL HYLLAR TRÄNAREN. Maria Tatu Robertsson kastades i luften efter slutsignal­en som betydde att VRK vann sitt andra raka Sm-guld.
 ??  ?? KÄMPARANDA. Trots att Stockholma­rna (i gult) krigade på, så kunde VRK hålla undan och vinna guldet efter två matcher.
KÄMPARANDA. Trots att Stockholma­rna (i gult) krigade på, så kunde VRK hålla undan och vinna guldet efter två matcher.
 ??  ?? GULDHJÄLTA­R. Efter medaljutde­lning var det dags för fotografer­ing med vänner och familj.
GULDHJÄLTA­R. Efter medaljutde­lning var det dags för fotografer­ing med vänner och familj.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden