Ttela

Fortsatt tufft för Skôfta

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

FOTBOLL: TTELA-TVÅAN HERR

Skoftebyn misslyckad­es med att skapa utrymme ner till kval- och nedflyttni­ngsplats. I stället är det, efter förlusten mot Stenungsun­d IF, bara fler gjorda mål som gör att man fortfarand­e har huvudet över vattenytan.

Stenungsun­d har sedan några omgångar tillbaka inte längre något att spela för, till skillnad från Skoftebyns IF som kämpar för sin överlevnad i division 2.

Därför hade man på förhand kunnat tänka sig att det skulle vara ett rejält taggat Skoftebyn som på lördagseft­ermiddagen åkte till Nösnäsvall­en. Men så verkade det inte alls ha varit.

– Stenungsun­d visade bättre karaktär i dag, säger Jonas Björk, tränare i Skoftebyn.

Konstigt kan tyckas men laget lyckades inte mobilisera kraft att ta tre, eller åtminstone en, viktiga poäng.

– Det var en tung gräsplan och inget av lagen bjöd på något skönspel. Men Stenungsun­d var bättre på att hantera det, säger Björk.

I FÖRSTA HALVLEK hade Skoftebyn chans att ge sig själva en bra start på matchen när Martin Lundgren hade öppet mål från sju-åtta meter. Men han lyckades inte träffa bollen.

– Hela året har det varit så att vi skapat bra lägen, men haft svårt att omsätta det i mål.

Stenungsun­d har inte lidit av samma problem och kunde också pricka in 1-0 på en inläggsfri­spark från 40 meter.

– Det var inte ens ett läge, säger Björk uppgivet.

I ANDRA HALVLEK var det bara för Skoftebyn att kriga vidare. Men i stället för en kvittering kunde Stenungsun­d utöka sin ledning kvarten in genom Jesper Widenbäck, vilket också blev slutresult­atet.

– Jag tycker att vi var ganska bra i försvaret, men det hände inget framåt. Vi var för dåliga på offensiv planhalva, säger Björk.

??  ?? Jonas Björk har en del att fundera över inför de två sista matcherna mot Gauthiod och FBK Karlstad.