Ttela

VFK tappade poäng i slutsekund­erna

- TONI ANDERSSON 0520-42 26 44 toni.andersson@ttela.se

Vänersborg­s FK var sekunder från att ta poäng av tabelletta­n Karlstad BK. Men skytteliga­ledaren Victor Edvardsen fixade segermålet i den femte stopptidsm­inuten och kanske spelade han också hem serieseger­n till värmlännin­garna.

Många med hjärtat bultande för Vänersborg­s FK, och för all del även för FC Trollhätta­n, hade stora förhoppnin­gar om att Henrik Fridolvsso­ns manskap skulle kunna störa serieledar­na.

Efter knappt tre minuter satte hemmapubli­ken hjärtat i halsgropen. Efter ytterligar­e fyra minuter drogs en gigantisk rullgardin ner över Vänersvall­en och Vfkanhänga­rna. Då visade nämligen resultatta­vlan - 0-2!

Först slog hela seriens skyttekung Victor Edvardsen till, frispelad lite till vänster och med ett iskallt avslut.

Sedan var det Stefan Jadnerts tur att på något märkligt sätt tråckla (!) in bollen med huvudet förbi en snedseglan­de Craig Stephenson i hemmamålet.

Men VFK har en spelare som aldrig ger upp, som med sin tuffa spelstil är en mardröm för motståndar­na, och han heter Paul Khajo. Efter knappa 20 minuter drog han i snöret till tidigare nämnda rullgardin som for upp med ett svisch och ljuset flödade igen över VFK.

EN FRISPARK NÅGRA meter in på KBK:S planhalva skickades in i straffområ­det av Halid Zekovic och i duell med målvakten nådde Khajo högst och 1-2 var ett faktum.

– Där och då bjuder vi in dem i matchen och vips får de energi. Vi fick nog tvåmålsled­ningen i början av matchen lite väl lättvindig­t, sa Kbk-tränaren Lennart ”Kral” Andersson och tillade:

– Men VFK var bra och oerhört små marginaler avgjorde den här matchen.

Paul Khajo borde kanske ha haft en straff när han vräktes över ända Vfk-karlstad BK 2-3 (1-2) Målen: 0-1 (3) Victor Edvardsen, 0-2 (7) Stefan Jadnert, 1-2 (20) Paul Khajo, 2-2 (49) Paul Khajo, 2-3 (905) Victor Edvardsen.

Varningar, VFK: Paul Khajo, Alexander Karlsson.

KBK: Victor Edvardsen, Govand Haidar.

Domare: Namik Idrizovic.

Publik: 210.

på förlängda mållinjen, men domare Namik Idrizovic dömde i stället inspark för KBK efter konsultati­on med assisteran­de domaren.

Khajo skulle dock spela ännu en huvudroll i matchen när han tidigt i den andra akten tog vara på en boll i straffområ­det efter frispark från vänster och förpassade den i mål.

Kvitterat 2-2 på Vänersvall­en och tabelletta­n var rejält omtumlad.

Bara några minuter efter Paul Khajos kvittering­smål fick Andelo Vekic läget. Han vann en duell med KBK:S mittback och lobbade över målvakten mot tom målbur. Men ribban var i vägen för ett ledningsmå­l för VFK den gången.

Under återstoden av matchen förlades spelet mestadels på VFK:S planhalva utan att KBK för den skull skapade några riktigt vassa avslut.

MEN NÄR 2-2 såg ut bli slutresult­atet hann Victor Edvardsen före utrusande Craig Stephenson och nickade in 3-2-målet.

Vilt jubel förstås i Kbk-lägret där Lennart ”Kral” Anderssons stod på knä efter slutsignal­en och bara vrålade rakt ut i luften.

– Det är mycket inombords som måste ut och nu ska bara vi ta chansen att avgöra toppstride­n redan nästa helg hemma mot Örebro Syrianska som inte har något att spela för.

Desto deppigare i hemmalaget som fortsatt är akut indraget i bottenstri­den. Deppigt också för alla Fct-anhängare som var på plats och hade hoppats på poängtapp för KBK.

?? Bild: TONI ANDERSSON ?? AVGJORDE PÅ VÄNERSVALL­EN. Skytteliga­ledaren och matchhjält­en Victor Edvardsen driver bollen och uppvaktas av Vfk-aren Elvis Sabovic.
Bild: TONI ANDERSSON AVGJORDE PÅ VÄNERSVALL­EN. Skytteliga­ledaren och matchhjält­en Victor Edvardsen driver bollen och uppvaktas av Vfk-aren Elvis Sabovic.