Ttela

... och inget kvalspel för IFK

- STINSEN ANDERSSON

Trots en hyfsad höstsäsong blir det inget division 3-kval för IFK Troillhätt­an. Detta står klart sedan man förlorat mot serieledar­en Alingsås IF med 0-2 samtidigt som kvalkonkur­renten Ulricehamn­s IFK tog en poäng borta mot Kronäng.

IFK TROLLHÄTTA­N ALINGSÅS IF 0 2

IFK missade kvalplatse­n med fyra mindre gjorda mål än Ulricehamn, så det var små marginaler som avgjorde till slut.

Annars var det ett starkt spelande hemmalag i inledninge­n av matchen. Tidigt hade IFK tre mycket bra chanser att ta ledningen, men lite senare i halvleken skapade gästerna chanser i form av farliga frisparkar och ett flertal hörnor.

Snabbe Abdi Dahir sprang ifrån Aif-försvaret på sin vänsterkan­t och fälldes innanför straffområ­det och IFK ropade på straff, men det ville inte domaren.

Kreshnik Bytyqi fick första halvleks största chans, men han fick hela foten under i ett friläge och bollen hamnade över målet.

I DEN MÅLLÖSA första halvleken visade Miljan Nacic och Iba Ramic bra takter i ett IFK, som borde ha haft ledningen i paus.

Sex minuter in på andra halvlek blåste domaren Erik Jullander för straff till Alingsås. Ludvig Andersson grundlurad­e Sevdaim Hajra och 0-1 var ett faktum.

I och med gästernas mål tycktes energin rinna ur IFK. Visserlige­n försökte man, men alldeles för många och långa höjdbollar gjorde att IFK stressade bort sina möjlighete­r.

SAMTIDIGT SOM 0-2 föll visste spelarna att Ulricehamn hade 1-1 mot Kronäng och kvalplatse­n flög ifrån IFK.

– Tyvärr var det inte i den här matchen som vi förlorade kvalplatse­n, det gjorde vi mot Skepplanda hemma, sa en besviken Sevdaim Hajra, spelande tränare i IFK.