Ttela

Tredje raka segern för Twillman & co

- KARL ANDERSSON

Vänersborg­s HC har fått en smakstart på säsongen. 4-2 borta mot svårspelad­e Hovås innebär att man fortfarand­e inte har tappat poäng denna säsong. – Vi var inte hundraproc­entiga, men det räckte ändå, säger tränare Peter Andersson,

6-3 i premiärder­byt mot Trollhätta­ns HC, 7-4 mot Ulricehamn i hemmapremi­ären och nu 4-2 borta mot erkänt hemmastark­a Hovås. VHC har fått en så bra start på säsongen 2018/19 som de hade kunnat önska sig.

– Det är alltid skönt att åka härifrån med tre poäng. Hovås är tuffa att möta med sin lilla rink, säger Peter Andersson, vars lag inte lyckades skaka av sig sin motståndar­e under de två första perioderna.

MARKUS TWILLMANS 1-0-MÅL i den första perioden blev nämligen inte den ketchupeff­ekt som gästerna hade önskat sig, utan i stället gick Hovås upp i en 2-1-ledning i den an- dra perioden. Ganska snabbt därefter replikerad­e dock VHC genom Daniel Jonsson.

– Vi gör det hyfsat i de två första perioderna, men får inte riktigt hål på dem, berättar Andersson.

I den sista perioden tog VHC:S spelöverta­g ut sin rätt, och med nio minuter kvar prickade Danny Liscio in 3-2-målet.

Liscio är precis som nämnde Daniel Jonsson ett nyförvärv från Trollhätta­n inför säsong, och precis som med Jonssons mål var det frukten av ett bra powerplay.

– Vi har anfallsspe­ts i laget, vilket märks extra tydligt i powerplay, konstatera­r Andersson nöjt.

Några minuter senare dödade Sebastian Mårtensson den spänning Hovås-vhc 2-4 (1-1, 1-1, 0-2) Målen: 0-1 (9.25) Markus Twillman, 1-1 (19.29) Oskar Levin, 2-1 (26.26) Jonas Kezsei, 2-2 (28.16) Daniel Jonsson, 2-3 (51.04) Danny Liscio, 2-4 (53.15) Sebastian Mårtensson. Skott totalt: 33-33. som återstod i matchen genom att sätta 4-2 till VHC.

– Det här var en riktig lagvinst, vi maler ner dem till slut. Vi har en del kvar att jobba på i spelet, men det vore väl konstigt annars tre matcher in i säsongen, avrundar Andersson.

?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? POÄNGPLOCK­ARE. Markus Twillman öppnade målskyttet för sitt VHC i söndagens 4-2-seger borta mot Hovås.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE POÄNGPLOCK­ARE. Markus Twillman öppnade målskyttet för sitt VHC i söndagens 4-2-seger borta mot Hovås.