Ttela

THC numret för litet i premiären

- KARL ANDERSSON

Trollhätta­ns HC fick en svag start på säsongen då man föll med 2-8 hemma mot Karlskrona. – Vi var inte tillräckli­gt bra helt enkelt, konstatera­r tränaren Kent-arne Svensson.

THC äntrar sin andra säsong i Sveriges näst högsta division med stora förhoppnin­gar, och fick ett rejält lackmustes­t på sin förmåga redan i premiäromg­ången då storsatsan­de Karlskrona gästade Slättbergs­hallen.

Den första perioden var länge jämn, men slutade i moll för hemmalaget sedan Karlskrona öppnat målskyttet i slutminute­rna.

Det blev början på en tung söndagseft­ermiddag för THC, som trots reducering till 1-2 i början av mittperiod­en inte hade mycket att sätta emot när gästerna kom igång. 1-4 inför den sista perioden blev 2-8 efter densamma.

– De bjöd inte på några överraskni­ngar, men vi var inte tillräckli­gt bra helt enkelt. Med några få undantag måste vi alla höja oss ett snäpp till kommande matcher, säger Kent-arne Svensson, och berömmer 1-2-målskytten Emelie Sahlé samt Linnéa Pettersson Dove.

– Men vi behöver vara fler som gör det bra. Vi jobbade inte tillräckli­gt bra ihop som ett lag och det straffar sig när vi möter så bra lag som vi gör i den här serien, fastslår Kent-arne Svensson.

Det andra Thc-målet betydde 2-8-reducering och prickades in av Agnes Törnlund.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden