Ttela

Ineffektiv­t THC föll efter straffar

- JOHAN LINDAHL 0520-42 26 00 johan.lindahl@ttela.se

Efter tre krampaktig­a perioder och en förlängnin­g stod det fortfarand­e 1-1 mellan Trollhätta­ns HC och Grästorp. Även i strafflägg­ningen hade THC svårt att få pucken i mål, och Grästorp kunde till sist avgöra.

Inför mötet hade de båda lagen släppt in 21 mål tillsamman­s på de två första omgångarna, vilket man kunde tänka sig bäddade för en målrik match mellan grannorter­na Trollhätta­n och Grästorp.

Men icke sa Nicke. Efter den första trevande perioden hade lagen kommit till varsin halvdan målchans, och inte heller hade de dragit på sig några utvisninga­r. Lite drygt två minuter in i den andra lyckades Martin Berntsson i Grästorp komma fri med Trollhätta­ns Erik Brunberg, men sköt utanför. Det var matchens hittills hetaste målchans.

DET SKULLE ÄVEN dröja till sju minuter återstod av den andra perioden innan matchens första utvisning kom för hakning på THC:S Benjamin Beasley.

Men Grästorp lyckades ändå inte få in pucken bakom Brunberg. Inte förrän klockan stod på 18.34 i period två. Då var han där igen, Martin Berntsson, och kunde ta ledningen i den för dagen fullsatta Slättbergs­hallen.

Med en sekund kvar av perioden åker Lukas Karlsson i THC på två minuter för tripping, och skulle således börja den tredje i utvisnings­båset.

Och med bara några sekunder kvar av utvisninge­n höll sig Erik Fagerlin framme och stal pucken av Grästorpsb­ackarna precis framför mål, och lyckades peta in kvittering­en.

MED KVARTEN KVAR fick vardera lagen en utvisning, den ena för hakning och den andra för filmning, och då kunde man ha tänkt sig att det skulle öppna upp sig lite i spel fyra mot fyra. Men i stället blev Thc-grästorp 1-2, e förl o str (0-0, 0-1, 1-0, 0-0, 0-1) Målen: 0-1 (38.34) Martin Berntsson, 1-1 (41.45) Erik Fagerlin, 1-2 Edvin Eriksson Skott totalt: 32-25 Publik: Cirka 600 det rörigt och osammanhän­gande. Matchen gick till förlängnin­g, och senare också straffar.

Men under strafflägg­ningen blev Grästorps Edvin Eriksson för listig och satte båda sina straffar och kunde därmed avgöra.

THC:S tränare Pontus Nyberg var efteråt bekymrad över svårighete­rna med att göra mål, men var i stället nöjd med spelet bakåt.

– Målskyttet är lite av vårt dilemma, vi är lite för ineffektiv­a framåt. Vi har släppt in lite för mycket mål tidigare, men det såg bättre ut i dag. Vi spelade också riktigt bra i boxplay.

?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? HADE ATT GÖRA. Erik Brunberg stod inte sysslolös i THC:S mål och hann med att göra 24 räddningar, varav några var riktigt svettiga.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE HADE ATT GÖRA. Erik Brunberg stod inte sysslolös i THC:S mål och hann med att göra 24 räddningar, varav några var riktigt svettiga.