Ttela

Lokal dominans gav nationell boxseger

- KARL ANDERSSON 0520 - 26 46 00 karl.andersson@ttela.se

svenskan det längsta strået och tilldömdes segern med komfortabl­a 3-0.

– Det var så jävla roligt att få boxas på hemmaplan och jag är så himla nöjd med min match. Jag kom igång på direkten, var aktiv under hela matchen och fick in en hel del kombinatio­ner, konstatera­r en segerrusig Marianne Ahlborg efter uppvisning­en.

MARIANNES MATCH VAR den näst sista under kvällen, varför både hon och publiken glatt fick vänta innan det var dags för galans clou.

– Det var en nervös väntan, men när det väl var dags var det helt otroligt att få gå in och ha det enorma stödet. Nu är jag väldigt lättad.

Innan Ahlborgs seger hade Sverige fått en mardrömsst­art på den inofficiel­la landskampe­n mot Danmark. Jose Ibarguen behövde knappt 30 sekunder på sig för att fälla svenske Mikael Honka i den första matchen, vilket satte hög press på Skofteby-boxaren Hassan Ahmadi inför sin match mot Casper Gribsholt.

– Jag var väldigt nervös innan, erkänner Hassan.

Av detta syntes dock ingenting, efter en jämn första rond var SAIS:S bidrag till landskampe­n omutlig under de två avslutande ronderna, och bärgade till slut en stabil vinst med de segersiffr­or som Ahlborg sedan skulle komma att kopiera.

– Jag tycker att den första ronden var hans, men sedan var jag bättre i de andra två. Styrkan och konditione­n avgjorde för mig, säger Hassan.

Därefter följde Ahlborgs seger och när Muhammed Abdulrahim, Malmö, relativt enkelt slog Danny Jensen i kvällens sista match var den svenska 3-1-segern ett faktum.

Innan landskampe­n fick publiken även bevittna en rad yngre förmågor visa upp sina talanger. De tre lokala bidragen i dessa matcher var Marco Alärd från Skoftebyn samt Vänersborg­ssönerna Muzammil “Musse” Akbari och Taher Ibrahimzad.

ALÄRD HADE ETT så stort övertag i sin match att motståndar­en kastade in handduken efter två ronder. Taher Ibrahimzad, VBK, hade inga problem med att avfärda sin kombattant och Akbari följde de andras exempel genom att ta en säker seger.

– Det är ett tag sedan jag var här nu, men det här är fortfarand­e min hemmaplan. Det var verkligen kul att få komma hit och träffa alla vänner, berättar “Musse”, som tidigare represente­rade VBK, men numera är bosatt i Stockholm och represente­rar IF Linnea.

 ?? Bild: KARL ANDERSSON ?? BEJUBLAD VINNARE. Marianne Ahlborg, Vänersborg­s BK, kan segerjubla inför hemmapubli­ken. ”Det var riktigt skönt att få visa upp bra boxning på hemmaplan”, säger hon.
Bild: KARL ANDERSSON BEJUBLAD VINNARE. Marianne Ahlborg, Vänersborg­s BK, kan segerjubla inför hemmapubli­ken. ”Det var riktigt skönt att få visa upp bra boxning på hemmaplan”, säger hon.
 ??  ?? SYNAR GOLVET. Marco Alärd, Skoftebyns AIS, har precis fått in en fullträff på Mohammed Yusuf.
SYNAR GOLVET. Marco Alärd, Skoftebyns AIS, har precis fått in en fullträff på Mohammed Yusuf.
 ??  ?? ARMEN I LUFTEN. Taher Ibrahimzad, VBK, kan jubla sedan domarna dömt en 3-0-seger till honom.
ARMEN I LUFTEN. Taher Ibrahimzad, VBK, kan jubla sedan domarna dömt en 3-0-seger till honom.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden