Ttela

IFK blandade och gav mot kamratkoll­egan

- TONI ANDERSSON 0520-42 26 44 toni.andersson@ttela.se

Efter tre raka förluster i Svenska cupen förra helgen var IFK Vänersborg ute efter revansch i träningsmö­tet med kamratkoll­egan från Motala på fredagskvä­llen. Det gick både bra och dåligt.

Ett av skador vingklippt IFK Motala såg till att de inledande 30 minuterna långt ifrån blev någon rolig halvtimme för hemmalaget.

Snarare en pina som reste frågetecke­n både på isen och på läktarna i Arena Vänersborg.

Efter 26 minuters spel visade nämligen resultatta­vlan 0-4 i den match, där IFK Vänersborg skulle bevisa både för sig självt och för anhängarna att serieforme­n är i antågande.

Det blev pannkaka av det mesta.

OFFENSIVT UDDLÖST OCH defensivt någon form av katastrof.

– Vi var överallt och ingenstans. Men framförall­t var det tio individer därute som spelade en och en och inte med varandra, kommentera­de en bekymrad Ari Holopainen, Ifk-tränaren.

Jonas Enander inledde målskyttet redan efter 1.48 och Erik Ivarsson fyllde på med 0-2 på straff sedan Viktor Spångberg blivit upphakad av Robin Lundqvist.

Philip Florén, fri på lyra, och Albin Rohlén, målvaktsre­tur, ordnade 4-0-ledning för östgötarna innan hemmalaget fick hyfsad fason på sitt spel.

ROBIN ÖHRLUND INLEDDE annars matchen rent lysande och svarade bland annat för en sologenomå­kning som var ytterst nära att resultera och Emil Viklund hade ett jätteläge som obegriplig­t nog inte resulterad­e.

Men det var också allt innan Vänersborg till slut fick hål på Jussi Aaltonen i gästernas mål. Joakim Hedqvist bombade in 1-4 på straff sedan Johan Koch blivit fasthållen och Koch själv vispade upp 2-4 i nättaket sedan han blivit frispelad av Emil Viklund i halvlekens slutminute­r.

De två sena målen i första gav Vänersborg energi och i takt med att Motala kroknade alltmer i andra IFK Vänersborg-ifk Motala 4-4 (2-4) Målen: 0-1 (2) Jonas Enander, 0-2 (10) Erik Ivarsson, straff, 0-3 (22) Philip Florén, 0-4 (26) Albin Rohlén, 1-4 (36) Joakim Hedqvist, straff, 2-4 (45) Johan Koch, 3-4 (57) Juho Liukkonen, hörna, 4-4 (59) Johan Koch.

Utvisninga­r, IFK: 2x10 min.

Motala: 3x10 min.

Hörnor: 5-3.

Domare: Anders Berg.

Publik: 158. tog hemmalaget över.

Juho Liukkonen klippte in en hörna och Johan Koch fick öppet mål till 4-4 efter en makalös soloraid av Robin Öhrlund.

MEN TROTS EN handfull öppna lägen lyckades inte hemmalaget få till ett segermål. Närmast var Emil Viklund som i ”straffläge” sköt utanför.

– Vi kunde och borde ha gjort fyra, fem mål till i andra halvlek då det såg bra ut. Men vi ska aldrig behöva hamna i det läge vi gjorde i första, det är alldeles för mycket upp och ner, menade Ari Holopainen.

?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? MÅLFARLIG. Johan Koch svarade för två mål och ordnade dessutom den straff som Joakim Hedqvist reducerade till 1-4 på.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE MÅLFARLIG. Johan Koch svarade för två mål och ordnade dessutom den straff som Joakim Hedqvist reducerade till 1-4 på.