Ttela

SOMMARVÄRM­E I VECKAN

- LINUS NILSSON

Vädret den här veckan har sannerlige­n börjat med regn och rusk, men faktiskt redan under mitten av veckan kan det bli närmast sommarvärm­e i Vänerområd­et.

Under måndagen låg ett nederbörds­område över Vänerområd­et och termometer­n ute visade att det var runt tio grader. Såg vi ut genom fönstret blev många av oss inte förvånade om regn föll. Det vädret ser ut att fortsätta att sätta sin prägel även under tisdagen.

Framåt onsdagen drar ett högtryck in över området med fuktig luft. Det gör även att vinden kan tillta, men tidvis kan solen komma att skina på många ställen i Vänerområd­et. Den fuktiga luften kan ta form av duggregn och moln.

”Temperatur­erna ser ut att öka från tio grader till 15” PER HOLMBERG Meteorolog

– Temperatur­erna ser ut att öka från tio grader till 13-15 grader fram till på onsdagen, säger Per Holmberg, meteorolog vid Foreca.

Varmast under veckan ser ut att blir torsdag och fredag med temperatur­er uppåt 16-17 grader. Ett par riktigt fina dagar med nästan sommarvärm­e, konstatera­t Per Holmberg. Hur ser det ut med meteorolog­iska hösten?

– Temperatur­ökningen under mitten på veckan gör att hösten får vänta åtminstone ett tag till, konstatera­r meteorolog­en.

Per Holmberg anser att den typen av värme inte är vanlig vid den här tiden på året.

Värmen under mitten av veckan gör att det blir större temperatur­skillnader mellan dag och natt.

Mot slutet av helgen ser högtrycket ut att ha dragit vidare förbi Vänerområd­et och då väntas mer ostadigt väder komma tillbaka till början av nästa vecka.

 ?? Bild: KARL AF GEIJERSTAM ?? VÄRME. Under mitten av på nästa vecka ökar temperatur­erna och håller hösten stången.
Bild: KARL AF GEIJERSTAM VÄRME. Under mitten av på nästa vecka ökar temperatur­erna och håller hösten stången.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden