Ttela

Fängelse för våldtäkt

- DANIEL GUSTAFSSON 0520-42 26 79 daniel.gustafsson@ttela.se

NYHETER: En man i 20-årsåldern har dömts till fängelse efter att han utnyttjat två tonårsflic­kor sexuellt. Samtidigt pågår utredninge­n mot de sex personer som misstänks ha misshandla­t mannen.

Den 20-årige man som suttit häktad för två barnvåldtä­kter har dömts till fängelse. Samtidigt närmar sig ett åtal för de sex personer som misstänks ha misshandla­t honom grovt.

En man i 20-årsåldern har sedan slutet av augusti suttit häktad misstänkt för två fall av våldtäkt mot barn. Enligt åklagaren ska mannen ha förmått två 14-åriga flickor att ha orala samlag med honom.

Under måndagen avslutades rättegånge­n och domen mot mannen förkunnade­s muntligen. Han döms för ett fall av våldtäkt av barn samt ett fall av sexuellt övergrepp mot barn till fängelse i ett år och åtta månader. Vänersborg­s tingsrätt gör alltså en delvis annan bedömning än åklagaren.

– Vi anser inte att det var styrkt med våldtäkt av barn i en av åtalspunkt­erna. Enligt lagen ska det vara handlingar som är jämförbara med samlag. Men vi anser det bara styrkt att han förmått flickan att smeka hans penis. Då hamnar vi i sexuellt övergrepp mot barn, säger domaren i målet, chefsrådma­n Tomas Alvå.

20-åringen ska också betala ett skadestånd på 115 000 kronor till den ena flickan och på 30 000 kronor till den andra flickan.

På samma adress där övergreppe­n ägt rum ska också 20-åringen ha blivit svårt misshandla­d. Sex personer misstänks för grov misshandel och grovt hemfridsbr­ott. Mannen fick skelettska­dor som var så allvarliga att det krävdes operation.

SAMTLIGA NEKAR TILL brott, men säger att de varit på platsen för att konfronter­a 20-åringen då han ska ha betett sig olämpligt mot familjemed­lemmar.

– Utredninge­n pågår fortfarand­e och närmar sig slutskedet. Förhoppnin­gsvis kan den bli klart snart, säger åklagaren i målet Malin Melin.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden