Ttela

Kvalet till fyran och femman

- MARTIN AHLIN

Nu är det lottat och klart för de lokala kvallagen Trollhätta­ns Syrianska och Brålanda IF, båda i kval till division 4, och Halvorstor­ps IS i kvalet till femman.

På Västergötl­ands fotbollför­bunds kansli i Skövde snurrades det bollar på måndagen, under översyn av tävlingsan­svarige Mats Karlén.

Där parades Syrianska ihop med Falköpings FK – tabelltia i den norra fyran – och Bergdalen, tvåa på 39 poäng i division 5 Mellersta. Syrianska börjar borta mot Falköping, redan till helgen.

Och för Halvorstor­p väntar först ett bortamöte med Grimsås, som slutade tvåa i Ulricehamn­ssexan. Därefter ställs man mot Bollebygd/ Olsfors, positioner­at på den nedre kvalplatse­n i Bergdalens division 5-serie.

– I nuläget går ett lag upp från varje grupp i både division 4- och 5-kvalet, säger Karlén som samtidigt öppnar för att det kan bli ännu bättre än så, om det vill sig väl med västgöta-ögon sett.

på utfallet i

DET BEROR NÄMLIGEN kvalet till trean.

Särskilt grupp 9 är intressant: Toppas den av Kronäng, Skara eller Åsarp-trädet så öppnas ännu en plats upp i fyran och femman. Där är det enda ”hotet” småländska Anderstorp.

Även Ulricehamn, i grupp 8, har möjlighet att bidra till bättre förutsättn­ingar. I bästa fall kan därmed båda grupptvåor­na i division 4-kvalet flyttas upp och två av fyra i femmans dito.

– Det kan med andra ord bli tal om skiljematc­her längre fram, på neutral plan, flaggar Mats Karlén.

NÄR DET GÄLLER kvalet till division 4 Bohuslän-dal blir det speciellt för Brålandas veteranträ­nare Ronny Fredriksso­n.

BIF inleder nämligen borta mot IFK Strömstad, den klubb som Fredriksso­n tränade i början av sin långa och framgångsr­ika karriär.

Tredje lag i gruppen är Svane, som kommer till Sörbyvalle­n den 20 oktober, och så avslutar Svane hemma mot Strömstad.

Gruppsegra­ren spelar i division 4 nästa år, men även här gäller att ytterligar­e vakanser kan uppstå.

 ?? Bild: STINSEN ANDERSSON ?? Nu väntar kval till fyran för Filip Assia, Abdelaziz Hussein Ahmed och Daniel Malky i Trollhätta­ns Syrianska.
Bild: STINSEN ANDERSSON Nu väntar kval till fyran för Filip Assia, Abdelaziz Hussein Ahmed och Daniel Malky i Trollhätta­ns Syrianska.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden