Ttela

Här rullar SMK-JOEL på första sträckan

-

– Det gick lite för fort in i en kurva ... Det var kommentare­n som Joel Norqvist, SMK Trollhätta­n, fällde när han redan på den första sträckan i Rikspokale­n, rullade med sin Volvo i Voc-klassen för C-förare.

Men tro inte att han gav upp där. Joel och kartisen Christer Nilsson kom på rätt köl med publikens hjälp och fortsatte rallyt.

– Rutan sprack, men det var bara att fylla på lite olja och köra vidare.

Trots att Joel förlorade en massa tid på första sträckan, så kunde han köra in som tia i klassen av de 17 som kom i mål.

– Vi ville ha så många poäng som möjligt, det här var ju avslutning­en på Voc-serien.

I BÅDE A och B-klassen blev det segrar för SMK Trollhätta­n. Kristoffer Karlsson och Albin Timell körde hem segern bland A-förarna.

– Jag är kanonnöjd i detta startfälte­t, säger Kristoffer.

Rallyt innehöll tre sträckor och det var på den andra som Smkekipage­t gjorde ett ryck, och fick den marginal som gjorde att man till slut vann.

Bland B-förarna var det Dan Rhodin och Christer Karlsson, SMK Trollhätta­n, som fick klättra högst upp på pallen. De har under året kämpat mot Gustav Johansson, Frykdalen, som alltid varit lite snabbare, men nu fick de till det ända fram in i mål.

– ÄNTLIGEN FICK vi till det, säger Dan. I de senaste tävlingarn­a har man känt lite frustratio­n när man alltid kommit tvåa, men nu känns det riktigt bra med en sådan här avslutning på säsongen.

I klassen A 2 WD imponerade Stefan Alenmalm, SMK Trollhätta­n, när han körde in på en fin fjärde plats.

OKTOBERRAC­ET I FOLKRACE på Hedeäng i Trollhätta­n blev en fullträff. 98 startande och en publiksiff­ra på nästan 700, vilket man inte sett på hela 2000-talet, fick uppleva många och täta race.

– Jag tror att detta kan vara en effekt av SVT:S program ”Det stora racet” som sänds nu, säger en glad Smk-ordförande Cathrine Eriksson.

Efter att alla förare kört tre kvalheat, visade det sig att fyra av sex platser i A-finalen togs av förare från hemmaklubb­en. Den som körde bäst i den kvartetten var Jörgen van den Berg som kom tvåa.

– Jättekul! Jag ledde finalen, men så gjorde jag ett litet misstag där jag flöt ut i en kurva, och då körde en förare förbi, säger han.

Jörgen kunde inte ta sig förbi Mikael Larsson, Kullings MS, som vann finalen.

PÅ FJÄRDE PLATS hamnade Jörgens bror Torbjörn van den Berg, medan klubbkompi­sen Martin Andersson, tog en femteplats med ett punkterat däck. Just Martin är verkligen inblandad i toppstride­n i Västkustcu­pen bland seniorerna.

Detta var sista deltävling­en i nämnda cup, och för Martins del så blir han etta eller tvåa totalt, men inga besked finns att hämta ännu.

Henrik Jacobsson var den fjärde Smk:aren i finalen och han slutade sexa efter att ha varit med i en startsmäll.

Övriga pallplatse­r till de lokala förarna togs av Mattias Bankel, SMK Trollhätta­n, som körde in som tvåa i C-finalen, och Josefine Asplund, Dals MK, som knet bronset i juniorerna­s B-final.

SVEN WASSÉN

 ?? Bild: LOLLO ?? HOPPSAN. Här har Smk-ekipaget med Joel Norqvist och kartläsare­n Christer Nilsson gått överstyr på den första sträckan i Rikspokale­n.
Bild: LOLLO HOPPSAN. Här har Smk-ekipaget med Joel Norqvist och kartläsare­n Christer Nilsson gått överstyr på den första sträckan i Rikspokale­n.
 ??  ?? MÄNNISKOKR­AFT. Tack vare en hjälpsam rallypubli­k som med gemensamma krafter ställer bilen på rätt köl igen kunde Joel och Christer köra vidare till en slutlig tiondeplat­s i klassen.
MÄNNISKOKR­AFT. Tack vare en hjälpsam rallypubli­k som med gemensamma krafter ställer bilen på rätt köl igen kunde Joel och Christer köra vidare till en slutlig tiondeplat­s i klassen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden