Ttela

Lukas Graham v

MUSIK: DET DANSKA BANDET ÄR TILLBAKA EFTER VÄRLDSSUCC­ÉN

-

Tre år har gått sedan Lukas Graham gjorde världssucc­é med låten 7 years. Nu är de tillbaka med ny musik, men har knappast latat sig däremellan. – Vi har turnérat hela världen ett par gånger och jag har blivit pappa, säger sångaren Lukas Forchhamme­r.

Den kommande skivan 3 (The purple album) är full av personliga låtar. Lullaby och Stick around for now är skrivna till dottern Viola och singeln Love someone handlar om henne och frun Marie Louise Rillo Schwartz.

– Jag visste inte att jag kunde älska så här mycket. Det är överväldig­ande, man tänker hur kan det finnas ännu mer kärlek i livet när det redan fanns så mycket?, säger Lukas Forchhamme­r.

Han har aldrig tvekat kring att vara så personlig i sin musik.

– Att jag är det gör att jag känner mig trygg. Det finns inga lögner – jag röker gräs, jag dricker öl, jag har ett barn – det finns inga överraskni­ngar, om man lyssnar på skivan så vet man vem jag är, säger han.

SKIVAN INNEHÅLLER OCKSÅ hans första politiska text. Han beskriver Skandinavi­en som splittrat och vill med You are not the only one få folk att prata med varandra och vara starka ihop.

– Vi litar inte på våra politiker, folk sitter på riktigt i sina vardagsrum och tror att invandrare kom-

 ??  ?? VÄNTADE INTE SJU ÅR. Lukas Forchhamme­r är sångare i Lukas Graham, bandet bakom megahiten 7 years. Nu är de
VÄNTADE INTE SJU ÅR. Lukas Forchhamme­r är sångare i Lukas Graham, bandet bakom megahiten 7 years. Nu är de

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden