Ttela

Äntade inte sju år

- MATILDA KVARNSTRÖM LANTZ/TT

* Ålder: 30. * Familj: Frun Marie-louise Rillo Schwartz och dottern Viola. * Från: Christiani­a i Köpenhamn, Danmark. * Bandet Lukas Graham: Består förutom av Lukas av Mark Falgren och Magnus Larsson. * Aktuell: Med singeln Love someone och med bandets tredje album 3 (The purple album) som släpps den 26 oktober.

mer hit och vill förstöra för oss, säger han uppgivet.

Med start vid årsskiftet ger sig bandet ut på turné och ska beta av så väl Europa som Nordamerik­a. Förhoppnin­gsvis får även de svenska fansen chans att se dem. Schemat är dock inte spikat än och det krävs en del pusslande för att synka turnérande­t med familjeliv­et – Rillo och Viola följer båda med ut på vägarna. I 7 years sjunger du om några av de råd som du fick av dina föräldrar. Vilka visdomar planerar du att skicka med dina barn?

– Min pappa har lärt mig något som jag definitivt kommer att föra vidare till alla mina söner, jag vet inte om min dotter kommer att behöva det, det beror på hennes sexuella läggning, säger han.

Pappan Eugene sade ”se till att tjejen har det bra”. Och i dessa metoo-tider tycker Lukas Forchammer att det är extra viktigt att man tar det till sig.

– Om du är med en tjej och upplever att du har blivit lovad något – glöm det. Man ska se på varje möte med en kvinna som om att man bjuder henne på en kopp te – hon kanske tackar ja, du brygger teet, häller i mjölk och socker och ser till att temperatur­en är perfekt, men sedan kanske hon ändrar sig och tackar nej. Då kan man ju inte tvinga henne att dricka. Om man förstår det kan man plocka bort sitt eget ego och inte bete sig som ett svin om man blir avvisad.

HAN VÄXTE UPP i danska Christiani­a utan polisnärva­ro och stämningen i hans kompisgäng var ganska macho. Så när pappan delade med sig av sina goda råd möttes han först av förvirring. Så han fick förtydliga:

– Om tjejen bara vill dansa, så se till att det är den bästa jävla dansen hon någon har upplevt.

 ?? Bild: HENRIK MONTGOMERY/TT ?? tillbaka med den nya singeln Love someone och snart kommer nya skivan 3 (The purple album).
Bild: HENRIK MONTGOMERY/TT tillbaka med den nya singeln Love someone och snart kommer nya skivan 3 (The purple album).
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden