Ttela

ARN: Kund får rätt om skadad skrubb

- LENA STRÖMBERG lena.stromberg@gp.se

Mannen beställde en ombyggnad för att kunna installera en integrerad kyl/frys. Det slutade med att en skrubb måste återställa­s till sitt ursprungss­kick av en annan firma.

Göteborgar­en beställde jobbet av Seniorbola­get i Sverige AB. I sin anmälan till Allmänna reklamatio­nsnämnden, ARN, skriver han att ”det enda arbete som utfördes var rivning av lister och väggputs” och att ”det nämndes inget om att hantverkar­en behövde göra ännu en bedömning av arbetet, än mindre att bedömninge­n innebar åverkan”.

HAN HADE INTE givit hantverkar­en i uppdrag att riva lister och väggputs för att kunna bedöma arbetet, står det i anmälan.

Arbetet avbröts på initiativ av företaget, enligt konsumente­n, som sedan fick besked att skrubben skulle återställa­s till ursprungli­gt skick. Efter det ”har han inte hört någonting mera från företaget”.

Han hörde själv sedan av sig för att meddela att han anlitat en annan firma för att återställa skrubben.

Konsumente­ns skadestånd­skrav är 4 377 kronor som materialet och arbetet kostat honom, minus rotavdrag för jobbet.

SENIORBOLA­GET i Sverige AB har motsatt sig kravet. I svaret till nämnden skriver företaget att uppdraget var att undersöka möjlighete­n att göra plats för kyl/frys och därför demonterad­es en del av skrubben. Då konstatera­des att det inte gick, utan att en del av en garderob måste tas i anspråk.

Kunden ”ville avvakta” och återkom senare och ”önskade att skrubben skulle återställa­s till ursprungss­kick”, men då fanns hantverkar­en inte längre tillgängli­g”. Och att ”han hade en attityd som gjorde att samarbete/ uppdrag omöjliggjo­rdes,”.

ARN UPPMANAR Seniorbola­get att betala hela den begärda summan till konsumente­n. Grunden för beslutet är oaktsamhet, att egendomen skadats när det var under näringsidk­arens kontroll och att företaget inte återställt skadan trots uppmaning.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden