Ttela

20-ÅRING ÅTALAS FÖR RÅN

- LARS CARLSSON 0520-42 26 80 lars.carlsson@ttela.se

En man i 20-årsåldern åtalades på tisdagen misstänkt för rån mot butiken Direkten i Lödöse i slutet av juli. Det vapen som mannen använde för att avtvinga personalen pengar var en kolsyrepis­tol.

Det var vid lunchtid den 27 juli som en maskerad man i rånarluva klev in i butiken, gjorde mantelröre­lse med en pistol och riktade den mot det butiksbitr­äde som jobbade.

Vid två tillfällen ska han enligt åtalet ha sagt ”ta ut kassan” till hen och därefter ”du har mer pengar där bak”.

20-åringen kom över kontanter till ett värde av 8 860 kronor och försvann sedan springande från platsen i riktning mot E45. Rånaren söktes i området, men kunde inte återfinnas då. Senare på dagen greps och anhölls dock en man misstänkt för grovt rån. Men han släpptes på fri fot och firades från misstankar.

I STÄLLET GREPS och anhölls den nu åtalade 20-åringen den 9 augusti misstänkt för rånet. Vittnesför­hör och teknisk bevisning ledde fram till gripandet av honom.

Även han släpptes lite överraskan­de på fri fot ett par dagar senare. Brottsmiss­tankarna fanns dock kvar och polisen förklarade frisläppan­det med att mannen själva hade erkänt brottet och man hade så pass stark teknisk bevisning att det inte skulle påverka utredninge­n om han satt häktad eller inte. I samband med detta skrevs även brottsrubr­iceringen ner från grovt rån till rån.

INGEN PERSON KOM till fysisk skada vid rånet.

På tisdagen åtalades mannen i Vänersborg­s tingsrätt, misstänkt för rån. Mannen begärs också av åklagare att betala skadestånd till butikspers­onalen med 15 000 kronor och till butiken med 8 860 kronor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden