Ttela

Förlust efter målvaktsmi­ss

- LASSE MANNHEIMER/TT

Det var Sveriges blott andra förlust sedan Peter Gerhardsso­n tog över. För Zecira Musovic, som fick chansen från start mellan stolparna, blev fotbollskv­ällen extra tråkig. Hennes misstag låg bakom 0–1-förlusten mot Italien.

Rosengårds­målvakten får oftast stå i skuggan av den ordinarie förstamålv­akten Hedvig Lindahl. När Zecira Musovic nu fick chansen gick det inte som hon hade tänkt sig.

I ett sensommarv­armt Cremona gjorde 22-åringen en rakt igenom stabil insats, så när som på en miss. Men den blev kostsam.

I den 57:e minuten skulle hon egentligen bara göra en rutininsat­s och ta hand om Barbara Bonanseas inlägg. Men på något sätt gled bollen ur Musovics händer och en mycket påpasslig Daniela Sabatino var snabbt där och utnyttjade misstaget när hon petade in 1–0 för hemmalaget.

Sverige hade minuterna före målet radat upp heta chanser, och det var obegriplig­t att det inte blev mål på någon av dem.

Allra närmast var Kosovare Asllani. Anna Oskarsson sprang sig loss på högerkante­n och fick till ett perfekt inlägg mot en framrusand­e Asllani, som nådde bollen framför Giuliani – bara för att få se bollen ta i ribban och ut.

När Italien sedan tog ledningen blev det totalpunkt­ering på den svenska offensiven. Några hyggliga lägen på fasta situatione­r skapade viss nerv, men Italien höll ut och gav Sverige sin andra förlust sedan Peter Gerhardsso­n tog över som förbundska­pten förra hösten.

?? Bild: ERIK SIMANDER/TT ?? Det blev en tråkig kväll i Cremona för Sveriges målvakt Zecira Musovic (i rött). Hennes misstag låg bakom Italiens segermål.
Bild: ERIK SIMANDER/TT Det blev en tråkig kväll i Cremona för Sveriges målvakt Zecira Musovic (i rött). Hennes misstag låg bakom Italiens segermål.