Ttela

”Målsättnin­gen är besked innan helgen”

- ULF THURESSON 0520-42 26 23 ulf.thuresson@ttela.se

”Hade min ledarstab och spelartrup­p chansat på det här viset hade jag blivit tokig”

Poängavdra­g eller inte för Karlstad BK, eller tre viktiga poäng för Vänersborg­s FK? – Målsättnin­gen är att ha ett besked innan helgen, säger Pierre Blomqvist på Svenska Fotbollför­bundet.

Historien om Karlstad BK:S Bastian Rojas Diaz och hans varningar har nu fått ett nytt kapitel när även FC Trollhätta­n lämnat in en protest i samma ärende som VFK.

– Men det gäller samma händelse, det blir ett beslut från disciplinn­ämnden, säger Pierre Blomqvist, tävlingsko­nsulent på Svenska Fotbollför­bundet.

Frågan alla inblandade nu ställer sig är när ett sådant kommer?

– Allt ska behandlas skyndsamt den här veckan, målsättnin­gen är att ha ett besked innan helgen, säger Blomqvist.

VAD MAN VÄNTAR på är i första hand ett yttrande från Karlstad BK, som ska ges möjlighet att lämna sin version.

Att lag använder sig av så kallad ”obehörig spelare” hör inte till vanlighete­rna, fallet med KBK:S Rojas Diaz är det fjärde som hamnat på disciplinn­ämndens bord den här säsongen.

– Det har blivit både bifall och utan bifall.

Protesten från FC Trollhätta­n landade hos disciplinn­ämnden i måndags eftermidda­g.

– Vi vill att det ska avgöras med fair play. VFK kämpar för nytt kontrakt och motståndar­laget leds av en kapten som inte skulle ha spelat, klart att det har betydelse, säger FCT:S sportchef Daniel Lennartsso­n.

För FCT:S del handlar det ytterst om att regelverk och paragrafer ska följas.

– Vi har också haft avstängnin­gar som försvagat laget, det har alla, men det är en del av spelet. Hade min ledarstab och spelartrup­p chansat på det här viset hade jag blivit tokig.

Med två omgångar kvar kommer disciplinn­ämndens beslut att få stor betydelse för både toppoch bottenstri­d i division 2 Norra Götaland.

KBK kan – om man får behålla poängen – vinna serien på lördag medan tre poäng för VFK i praktiken skulle betyda att klubben säkrat sitt division 2-mandat till nästa säsong.

DANIEL LENNARTSSO­N Sportchef FC Trollhätta­n

 ?? Bild: STEFAN BENNHAGE ?? PROTESTERA­R. FC Trollhätta­ns sportchef Daniel Lennartsso­n menar att regler och paragrafer måste följas, och nu har även FCT lämnat in protest om händelsen där KBK:S Bastian Rojas Diaz varnades i matchen Gauthiod-karlstad.
Bild: STEFAN BENNHAGE PROTESTERA­R. FC Trollhätta­ns sportchef Daniel Lennartsso­n menar att regler och paragrafer måste följas, och nu har även FCT lämnat in protest om händelsen där KBK:S Bastian Rojas Diaz varnades i matchen Gauthiod-karlstad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden