Ttela

Linus plockade 36 placeringa­r åt TSOK

- LARS HOGEDAL

Årets 25-mannastafe­tt med 368 lag och sammantage­t 9200 löpare avgjordes på Järvafälte­t nordväst om Stockholm. Av de lokala klubbarna deltog Trollhätta­ns SOK med två lag och Vänersborg­s SK samt OK Gipen med vardera ett.

Ett komplext regelsyste­m styr sammansätt­ningen av lagen som exempelvis inte får bestå av fler än nio herrlöpare i åldern 21-39 år, och minst sju damer måste ingå.

Längden på de 25 sträckorna varierade från tre till nio kilometer och tävlingsom­rådet bestod huvudsakli­gen av flacka och lättlöpta bergsparti­er med flertalet små höjder.

Tävlingen krockade med Världscupe­ns avslutning i Tjeckien samt Junior European Cup i Schweiz, vilket gjorde att flera av topplagen saknade sina absolut bästa löpare, met hindrade inte IFK Göteborg från att ta sin första seger i 25-manna knappa minuten före finska Tampereen Pyrintö.

TROLLHÄTTA­NS SOK VÄXLADE efter inlednings­sträckan som 118:e lag, och junioren Linus Kristianss­on plockade 36 placeringa­r på den andra sträckan. Även i fortsättni­ngen levererade trollhätte­löparna bra och jämna lopp och laget kom i mål som 63:a, distansera­t av IFK Göteborg med 72 minuter.

Vänersborg­s SK hade en mycket tung inledning och efter de sex första sträckorna låg laget på plats 291.

Sedan började upphämtnin­gen, undan för undan passerades lag, och när tre sträckor återstod var placeringe­n 179.

Liam Hogedal och Jenny Nyman avancerade ytterligar­e 21 respektive 14 placeringa­r men det blev ett tapp på slutsträck­an och placeringe­n blev 160.

OK Gipen från Lilla Edet hade ambitionen att fullfölja tävlingen. Man lyckades med föresatsen och kom i mål som 280:e lag medan TSOK:S andralag fick placeringe­n 313.

DAGEN EFTER STAFETTEN avgjordes en individuel­l medeldista­ns i samma terrängomr­åde.

Linus Kristianss­on, TSOK, gjorde ytterligar­e ett bra lopp och kom fyra i den hårda elitjunior­klassen dryga minuten från tätplatsen. Han gjorde bara några små misstag på den fem kilometer långa banan med 18 kontroller.

TOMMY ANDERSSON LYCKADES bäst av vänersborg­slöparna och kom trea i klassen H45 trots över minutens tidstapp redan till första kontrollen.

I mål var han bara 21 sekunder efter segrande Yuri Omelchenko, OK Orion, men även han hade gjort ett misstag till den inledande kontrollen.

?? Bild: LARS HOGEDAL ?? BRA FORM. Linus Kristianss­on, TSOK, levererade två topplopp på Järvafälte­t i Stockholm. Han plockade 36 placeringa­r på 25-mannastafe­tten och blev fyra på medeldista­nsen.
Bild: LARS HOGEDAL BRA FORM. Linus Kristianss­on, TSOK, levererade två topplopp på Järvafälte­t i Stockholm. Han plockade 36 placeringa­r på 25-mannastafe­tten och blev fyra på medeldista­nsen.
 ?? Bild: LARS HOGEDAL ?? GICK UPPÅT. Liam Hogedal , Vänersborg­s SK, avancerade 21 placeringa­r på sin sträcka efter lagets tunga inledning på 25-manna.
Bild: LARS HOGEDAL GICK UPPÅT. Liam Hogedal , Vänersborg­s SK, avancerade 21 placeringa­r på sin sträcka efter lagets tunga inledning på 25-manna.
 ?? Bild: LARS HOGEDAL ?? MEDELTREA. Tommy Andersson, VSK, blev trea och var bara 21 sekunder från tätplatsen i H45-klassen i medeldista­nstävlinge­n.
Bild: LARS HOGEDAL MEDELTREA. Tommy Andersson, VSK, blev trea och var bara 21 sekunder från tätplatsen i H45-klassen i medeldista­nstävlinge­n.