Ttela

Så här har Asbaghis tid i IFK varit

- TT

Poya Asbaghi har haft en turbulent tid som IFK Göteborgs tränare. Det här har hänt under 33-åringens knappt elva månader på posten. 2–0 till 2–3 mot bottenlage­t Sirius, för andra gången på mindre än tre veckor.

”Just nu är det bara nattsvart”, säger Asbaghi till TT.

24 september: IFK Göteborg förlorar derbyt mot Häcken med klara 1–4.

1 oktober: Fotbollsma­gasinet Offside avslöjar i en granskning att den hårt kritiserad­e sportchefe­n Mats Gren haft möten med tvivelakti­ga supporterg­rupperinga­r i samband med bland annat en värvning. ”Jag förstår att det låter väldigt dramatiskt med möten med våra supportrar, men nu sker det regelbunde­t och proaktivt”, kommentera­r Gren via mejl.

6 oktober: IFK Göteborg räddar sent 2–2 hemma mot klara jumbon Trelleborg­s FF och har bara en seger på tio matcher. Med fem omgångar kvar skiljer endast fem poäng ned till Brommapojk­arna på kvalplats.

”Vi behöver inte bry oss om motståndar­na. Det är upp till oss själva på planen”; säger Poya Asbaghi till GP.

”Han sitter helt säkert”, säger sportchefe­n Mats Gren om Asbaghis framtid.

8 oktober: Enligt uppgifter till GP kommer Asbaghi att lämna jobbet som tränare ”inom kort”, för att tillfällig­t ersättas av tidigare spelarna Jonas Olsson och Hjalmar Jonsson.

”Vanligtvis brukar inte IFK Göteborg kommentera rykten eller spekulatio­ner. Beträffand­e den artikel som Göteborgs-posten i kväll publicerad­e vill dock föreningen komma med en dementi”, skriver klubben i ett uttalande.

Sportchefe­n Mats Gren? Han är på semester på Hawaii.

9 oktober: Poya Asbaghi leder IFK Göteborgs träning och dementerar ryktena om att han riskerar att få sparken.

– Det är totalt påhittat, säger han till GT.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden