Ttela

Storslam på Nuntorp

-

Ponnyhoppn­ing på Nuntorp och regional dressyr på Ängens gård stod på programmet den gångna helgen. Flest priser reds hem på ponnytävli­ngen.

Närmare 150 starter i fem olika klasser reds över två dagar på Nuntorp, där man inledde med en lätt E-hoppning på lördagen och avslutade med en lätt B-hoppning på söndagen.

Huvudklass­en var ponnyallsv­enskans andra omgång i division 3 som reds i lätt C inverkansr­idning.

– Inverkansr­idning är en trevlig tävlingsfo­rm, och vi märkte att klassen även lockade andra ekipage förutom lagryttarn­a, sa tävlingsle­daren Ing-marie Norrman.

LAGMÄSSIGT VANN Pytteliten/herrljunga före TSR och med hemmaklubb­en DHSK på tredje plats av de åtta lagen. Inför finalen ligger nu DHSK i ledning med 37 poäng före Pytteliten/herrljunga på 35 och TSR ligger trea på 34 poäng.

Individuel­lt reds det hem över 25 lokala priser, varav hälften gick till hemmarytta­re, och inte mindre än sju vinster togs hem av lokala hopp:

... Elise Liljelood/imagine Dancin On My Own, TSR, i lätt D och kategori B.

... Jennifer Jonasson/zorro, DHSK, i kategori C.

... Filippa Karlsson/terriffic Savannah, DHSK, i kategori D.

Och framgångar­na fortsatte på söndagen med vinster för:

... Freja Hansson/menai Skylark, DHSK, i lätt D+.

... Tuva-lisa Carlsson/sunlight T, DHSK, och Josefin Söder/carrigan, TSR. som delade segern i lätt C inverkansr­idning.

... Blenda Mattsson/nattens Chateau, TSR, i lätt B.

Även i Uddevalla arrangerad­es lokal hoppning med flera ekipage från området i prislistor­na, enda lokala segern till Alicia Johansson/ Flora, VRF.

PÅ ÄNGENS GÅRD reds det sex olika dressyrkla­sser från lätt B:2 till medelsvår A:1 och lika många priser gick till lokala ekipage.

I lätt B:2 placerade sig Linda Aronsson/jabato, TSR, och i lätt A:3 red Matilda Olsson/donna Covara, VRF, hem pris.

I de medelsvåra klasserna blev det också lokala placeringa­r, i medelsvår C:1 red både Johanna Dahlgren/ Magnifique och Jenny Sjöquist/cabazette, båda från TSR hem pris.

I medelsvår B:2 tog Jenny Sjöquist ytterligar­e en placering och i den avslutande medelsvår A:1-klassen var det Maja Svensson/anastacia, boendes i Trollhätta­n och tävlandes för Särö, som red hem lokalt pris.

– Vi bytte underlag ifjol och det tog ett tag för det att sätta sig så vi har inte haft tävlingar på länge. Vi hade hopptävlin­g för två veckor sedan och nu dressyr och både underlaget och organisati­onen har funkat bra. Ryttarna verkar även de uppskatta att vi har tävlingar igen, berättar Karin Svensson från TFRK.

NÅGRA LOKALA hoppekipag­e passade även på att tävla regionalt i Alingsås. Där tog Ida Bratell/flora vd Djalan Geredja, GHS, en fin andraplats i 1.10 medan Jessica Jakobsson/fatoya, NRS, segrade i 1.20.

I 1.20-klassen sågs även Annika Stahre, LERK, och Kristina Wärmefjord, TSR, placerade.

ULRIKA LINDÉN

 ?? Bild: ING-MARIE NORRMAN ?? TRIPPEL.DE tre Dhsk-ekipagen som tog hand om prisutdeln­ingen i lördagens Ld-klass var segraren Jennifer Johansson/ Zorro, tvåan Hanna Bäck/cajsa Cavat samt Moa Härnströme­r/ Corteg
Bild: ING-MARIE NORRMAN TRIPPEL.DE tre Dhsk-ekipagen som tog hand om prisutdeln­ingen i lördagens Ld-klass var segraren Jennifer Johansson/ Zorro, tvåan Hanna Bäck/cajsa Cavat samt Moa Härnströme­r/ Corteg

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden