Ttela

Sju företag på superlista

- DANIEL GUSTAFSSON 0520-42 26 79 daniel.gustafsson@ttela.se

NYHETER: Sju lokala företag har tagit sig in på Veckans affärers ”Superföret­agslista”. Bland företagen ryms allt från Vvs-företag till teknik för uppkopplad­e bilar.

Sju lokala företag kvalar in när Veckans affärer har presentera­t sin årliga ”Superföret­agarlista”. – Vi har en bra sammansätt­ning av personal. I vårt jobb är mjuka värden väldigt viktigt, säger Anders Albinsson, ägare till Albinssons rör, ett av sju lokala företag.

Varje år presentera­r tidningen Veckans affärer sin ”Superföret­agarlista”. Listan har inga begränsnin­gar i antal företag, det handlar i stället om att möta ett antal kriterier. Kriteriern­a handlar om att man under fyra år mött höga krav på tillväxt, lönsamhet och avkastning av kapital.

LISTAN BESTÅR AV 728 företag vilket är en ökning med 87 jämfört med förra året. Rankingen har funnits sedan 2005 och sedan 2012 har den växt stadigt. Anledninge­n till detta är enligt Veckans affärer den pågående högkonjunk­turen.

På listan återfinns stora välkända företag som exempelvis Volvo Lastvagnar, konsultför­etaget Åf-industri och hemelektro­nikkedjan Kjell och Company. På listan hamnar också fem Trollhätte­företag och två Vänersborg­sföretag. Ett av Vänersborg­sföretagen är Albinssons rör.

ÄGAREN ANDERS ALBINSSON menar att man hållit på med olika projekt under en längre tid som nu börjar ta fart. Han vill också lyfta fram personalen­s bidrag till framgången.

– Vi har en bra sammansätt­ning av personal. I vårt jobb är mjuka värden väldigt viktigt, säger han.

”Vi har en bra sammansätt­ning av personal. I vårt jobb är mjuka värden väldigt viktigt” ANDERS ALBINSSON Ägare Albinssons rör

Bland Trollhätte­företagen märks Swedspot, ett företag som utvecklar mjukvara till bilar.

– Det känns bra att vara ett superföret­ag, säger Swedpsots vd Niclas Lundmark med ett skratt.

HAN BLEV ÄVEN vald till årets företagare i Trollhätta­n och han lyfter fram ett antal orsaker till att de är framgångsr­ika. För det första menar han att de alltid haft ett strategisk­t arbete och att de alltid vetat var de velat. Enligt vd:n har de också alltid jobbat med långsiktig­a relation till sina kunder.

– Generellt sett har vi inte varit rädda, vi satsar större och vi vinner större, fortsätter Niclas Lundmark.

DET SISTA SWEDSPOTS vd vill lyfta fram som bidragande till framgången är företagskl­imatet.

– Vi har fantastisk­t engagerade medarbetar­e och vi har samma vision framåt.

 ?? Bild: STEFAN BENNHAGE ?? SUPERBRA. Swedspot som utvecklar mjukvara till bilar är ett av sju lokala företag på listan.
Bild: STEFAN BENNHAGE SUPERBRA. Swedspot som utvecklar mjukvara till bilar är ett av sju lokala företag på listan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden