Ttela

De räddar minigolfen

- PASI HAKOPURO 0520-42 26 84 pasi.hakopuro@ttela.se

Minigolfba­norna var nära att skrotas när minigolfkl­ubben lade ner. Då klev IK Bergaström in i handlingen och räddade kvar verksamhet­en i Slottspark­en.

Minigolfkl­ubben hade under flera år jobbat i motvind med att få medlemmar och en minigolfan­läggning att ta hand om.

När Sjöfartsve­rket meddelade att man tänkte riva flera mindre byggnader längs älven, bland annat det huset där föreningen hade kombinerat klubbhus och loppis, lade föreningen ner verksamhet­en.

Banorna fanns dock kvar men riskerades att skrotas om ingen kunde ta hand om dem.

IK BERGASTRÖM FICK nys om klubbens situation och bestämde sig för att rädda verksamhet­en och banorna kvar i Slottspark­en.

Nu är några av klubbens medarbetar­e fullt involverad­e med att bygga ett staket runt anläggning­en för att säkra anläggning­en.

– Vi tog över banorna i juli och ämnar öppna upp platsen för en nylanserin­g och för att hålla öppet nästa sommar, säger IK Bergaström­s ordförande Richard Cander.

Föreningen­s strategi är att bredda sig med nya verksamhet­er och nå ut till fler samt att växa med cirka en sektion per år.

Bland annat drev man fritidsgår­den vid Fuxernasko­lan som nu tagits över av kommunen, man byggde upp en skatepark, även det vid nämnda skolan, man driver också ett gym och nu alltså även en minigolfan­läggning jämsides med den ordinarie verksamhet­en friidrott.

– När kommunen tog över lokalerna vid fritidsgår­den igen blev det läge för oss att ta över minigolfen. Vi bygger staket där just nu för att säkra området så att det inte blir cykel- och mopedkörni­ng där inne, förklarar Cander.

Hela Slottspark­en är för övrigt omgärdad vissa frågetecke­n gällande de framtida ansvarsfrå­gorna och ägarbilden. En tjänsteman­nautrednin­g är på gång som ska ge politikern­a ett bredare underlag.

”Vi ämnar öppna upp platsen för en nylanserin­g” RICHARD CANDER

 ?? Bild: PASI HAKOPURO ??
Bild: PASI HAKOPURO
 ?? Bild: PASI HAKOPURO ?? UPPDRAG RÄDDNING. Thomas Rasmussen, Tomas Storm och Rani Radwan bygger staket för att säkra minigolfba­norna under hösten och vintern.
Bild: PASI HAKOPURO UPPDRAG RÄDDNING. Thomas Rasmussen, Tomas Storm och Rani Radwan bygger staket för att säkra minigolfba­norna under hösten och vintern.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden