Ttela

”Kommer att ta tid innan jag smält det”

-

Tre serier och tre andraplats­er. Det har det blivit för Kristoffer Karlsson, SMK Trollhätta­n, när rallyåret summeras. I sista deltävling­en i helgen var det dock nära att det blev seger, men han förlorade med 0,3 sekunder. – Det kommer att ta tid innan jag smält det, säger Kristoffer.

Rallyklass­en VOC har tre serier under året, där Vinterseri­en inleder. Här kom Kristoffer Karlsson, SMK Trollhätta­n, tvåa på samma poäng som vinnaren Lukas Kindgren, Åtvidaberg, bland A-förarna.

– Där blev jag tvåa efter särskiljni­ng, suckar han.

I SOMMARSERI­EN BLEV Kristoffer tvåa, en poäng efter Kindberg, och i helgen avslutades Sverigeser­ien med rallyt Rikspokale­n i Örebro. Kristoffer var en bit efter innan tävlingen, men allt eftersom så knaprade han in poängen under rallyt och allt avgjordes på ”power stage” på sista sträckan.

Här fick Kristoffer stryk med tre tiondelar av Kindberg.

– Hade jag varit snabbare än honom, så hade jag tagit hem segern i den cupen.

Nu slutade det med en andraplats.

– Egentligen var det ett jättebra resultat, det är väldigt hårt och tufft i dessa serier. Jag har nog aldrig kört så här bra i VOC tidigare.

För två år sedan körde han hem Sm-guld med en fyrhjulsdr­iven bil, men nu är det bara Volvo som gäller.

– DET ÄR LITE ENKLARE och billigare. Det är en pansarvagn som är enkel att meka med och oftast är det bara att sparka på däcken lite före tävling och sedan är det bara att lasta.

I VOC är bara äldre Volvobilar tillåtna och eftersom man inte får trimma dem så hålls kostnadern­a nere. Det gör det hela lite mer attraktivt.

BLAND B-FÖRARNA KOM SMK Trollhätta­n på andra plats där också. Här körde Dan Rhodin in som tvåa efter Gustav Johansson, Fryksdalen.

– Han har kört väldigt bra hela året, men i sista rallyt kunde jag äntligen slå honom, säger Dan, som faktiskt inte var så långt ifrån segern.

Om Gustav hade tvingats bryta rallyt, så hade Dan vid vinst tagit hem cupen. Nu fixade han vinsten, men Gustav Johansson tog sig i mål så det blev en andraplats.

– Jag är jättenöjd med en andraplats till slut.

JOEL NORQVIST, SMK Trollhätta­n, laddade för fullt i Rikspokale­n och trots sin rullning blev det till slut en sjätteplat­s totalt i serien.

– Inför rallyt visste vi att vi inte kunde bli bättre än fyra, men vi satsade på det. Nu när det blev som det blev är vi nöjda med sjätteplat­sen, säger Joel.

SVEN WASSÉN

 ?? Bild: LOLLO ?? TVÅA TRE GÅNGER OM. Kristoffer Karlsson, SMK Trollhätta­n, kom tvåa totalt i Vinterseri­en, Sommarseri­en och Sverigeser­ien. ”Jag har nog aldrig kört så här bra i Voc-klassen tidigare”, säger han.
Bild: LOLLO TVÅA TRE GÅNGER OM. Kristoffer Karlsson, SMK Trollhätta­n, kom tvåa totalt i Vinterseri­en, Sommarseri­en och Sverigeser­ien. ”Jag har nog aldrig kört så här bra i Voc-klassen tidigare”, säger han.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden