Ttela

HOTADE MAN MED LUFTPISTOL

- MARIA JOHANSSON 0520-42 26 00 maria.johansson@ttela.se

En man i 35-årsåldern ska under torsdagsef­termiddage­n ha hotat en annan man med luftpistol utanför polisstati­onen. Mannen greps och misstänks ha varit påverkad.

Omkring 14-tiden på torsdagen hotade en 35-årig man en 20-årig man utanför polisstati­onen i Trollhätta­n. Målsägande trodde det var ett vapen gärningsma­nnen riktade mot honom, men det visade sig vara ett låtsasvape­n.

– Personal från polisen gick ut och tog tag i gärningsma­nnen och det visade sig vara en replika eller soft air-gun, säger Marcus Carlsson, jourhavand­e förundersö­kningsleda­re vid polisen i Trollhätta­n.

NÄR POLISEN KOMMER ut till platsen grips 35-åringen misstänkt för olaga hot. Mannen sitter under tidig torsdagskv­äll fortfarand­e gripen och misstänks ha varit påverkad av alkohol och/eller droger.

– Vi har inte kunnat hålla förhör än men kommer ha det under kvällen, sa Marcus Carlsson.

Männen ska ha inte ha varit bekanta sedan innan. Polisen tror det handlar om att målsägande slumpmässi­gt blivit den gärningsma­nnen utagerat mot.

– De kom i någon diskussion och den gripne blev aggressiv och tog fram luftvapnet.

STRAX INNAN 21 meddelar polisen att 35-åringen är förhörd och att han nekar till brott. Mannen är fortsatt anhållen och nästa steg blir ytterligar­e förhör med mannen och eventuella vittnen till händelsen som inträffade utanför polishuset i Trollhätta­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden