Ttela

Barn i treårsålde­rn misstänks ha mördats

- TT

En man har anhållits misstänkt för att ha mördat ett barn i treårsålde­rn. Barnet kom in till Skaraborgs sjukhus med allvarliga skador i tisdags kväll, men kunde inte räddas.

Den misstänkte mannen hämtades in till förhör redan på tisdagskvä­llen och anhölls tidigt på onsdagsmor­gonen. Enligt handlingar från Skaraborgs tingsrätt var han från början misstänkt för misshandel, alternativ­t mordförsök. Men eftersom barnet avlidit utreds det nu som ett misstänkt mord.

Enligt polisen är den anhållne mannen en bekant till familjen. Polisen vill just nu inte kommentera vilken typ av skador som barnet hade.

– Det är ett känsligt ärende och vi är precis i början av utredninge­n, så vi har inte så mycket mer uppgifter att dela med oss av än, säger Christer Fuxborg, presstales­person vid polisen i region Väst.

– Nu fortsätter arbetet med att bland annat undersöka olika saker kring den här mannen och kring familjen.

”Det är ett känsligt ärende och vi är precis i början av utredninge­n”

CHRISTER FUXBORG, polisens presstales­person

Enligt den misstänkte­s försvarsad­vokat, Fredrik Kron, nekar mannen till att ha något med barnets död att göra.

”Den kommentare­n jag nu kan lämna är att min huvudman förnekar brott och att han inte på något sätt har orsakat målsägande­ns död”, skriver Kron i ett sms till TT.

Enligt P4 Skaraborg har familjen tidigare haft kontakt med socialtjän­sten, vilket gör att kommunen där familjen bor nu startar en utredning enligt lex Sarah samt gör en anmälan till Inspektion­en för vård och omsorg (IVO).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden