Ttela

Capitals tog hem reprisen av finalen

- TT

Stanley Cup-mästaren Washington var starkast i finalrepri­sen mot Vegas. Och bakom segern låg stjärnorna Nicklas Bäckström, Alexander Ovetjkin och Jevgenij Kuznetsov.

Trion svarade för åtta poäng i 5–2-segern. Ovetjkin gjorde två mål, Kuznetsov ett mål och tre assist och Bäckström ett mål och en assist. Och totalt i de tre matcher de spelat har de gjort 18 poäng.

– Det är för att producera vi får betalt så det är ju bra att vi gör det, säger Bäckström till Aftonblade­t.

– I kväll tyckte jag att vi hade lite flyt. De spelade bra och kändes hela tiden farliga, man måste verkligen hantera pucken varsamt mot Vegas. Men vi lyckades sätta våra chanser och därför vann vi.

BÄCKSTRÖMS samarbete med Kuznetsov fungerade mycket bra. I första periodens slutminut styrde Kuznetsov in en passning bakom Vegasmålva­kten Marc-andre Fleury.

I tredje perioden var rollerna ombytta, och Bäckström kunde peta in 3–1-pucken från Kuznetsov, svenskens första mål för säsongen. Båda målen gjordes i powerplay.

Förra säsongens poängkung i Vegas, William Karlsson, svarade för en assist.

PHILADELPH­IA HÄMTADE SIG snabbt efter premiärför­lusten mot San Jose med 2–8. Dagen efter blev det seger över Ottawa med 7–4.

– Gårdagsmat­chen är inget man vill prata om. Jag tycker att vi skämde ut oss själva i den öppningsma­tchen, men det var otroligt starkt av oss att komma till Ottawa i dag och studsa tillbaka, säger Robert Hägg till Expressen.

Hägg gjorde 5–3-målet i början av den tredje perioden. Lilla Kusmark utanför Skellefteå har bara 441 invånare. Ändå har byn fostrat två Nhlspelare. – Det är helt absurt, men väldigt kul, säger Nashvilles forwardsst­järna Viktor Arvidsson, rankad som en av NHL:S bästa ytterforwa­rds.

”Det är för att producera vi får betalt så det är ju bra att vi gör det”

NICKLAS BÄCKSTRÖM

Det 25-åriga kvicksilvr­et har varit den oansenliga byns bidrag till världens bästa hockeyliga sedan säsongen 2014–2015. Nu har han fått sällskap av 27-årige Os-centern Pär Lindholm som tagit en plats i klassiska Toronto, spelat i de fyra första matcherna och noterats för en assist.

– Det är väldigt kul för den lilla bygden vi kommer ifrån. Att vi har tagit oss så här långt är helt fantastisk­t, speciellt för Pär som gått den långa vägen (via division 1 och allsvenska­n), säger Arvidsson som spelat ihop med Lindholm i Skellefteå­s juniorlag.

KUSMARK TILLHÖR Skellefteå kommun och ligger drygt två mil nordväst om stan. Officiellt bor det 441 personer där, men Arvidsson säger att det i verklighet­en är runt 350.

Orten är en jordbruksb­ygd med många potatisodl­are – Viktor Arvidssons pappa Niklas är en av dem. Är det potatisen där som är hemlighete­n?

 ?? Bild: NICK WASS ?? KAMP. Oscar Lindberg, Vegas, tacklar till Washington­s Devante Smith-pelly.
Bild: NICK WASS KAMP. Oscar Lindberg, Vegas, tacklar till Washington­s Devante Smith-pelly.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden