Ttela

Pinchos testas i Krogkollen

-

2012 ÖPPNADES SVERIGES – och världens – första apprestaur­ang och för cirka tre år sedan etablerade sig kedjan i Trollhätta­n. Tapaskonce­ptet och de smarriga drinkarna lockar alla, oavsett ålder.

Från Kiruna i norr till Ystad i söder finns denna matkedja och allt gör du själv med hjälp av en app.

Vi har laddat ner appen och beger oss till den anrika byggnaden på Storgatan 36 i Trollhätta­n, som har huserat många olika kök, senast thaioch kinamat.

Denna söndag är det närapå fullsatt, men vi får ett bord längst in. Vi slås av den fantastisk­a interiören med extravagan­t dekor där temat är cirkus. Cirkusdire­ktören informerar oss om deras app och undrar om vi har varit där tidigare. Vi är inga vana Pinchosbes­ökare men vi förstår upplägget.

MENYN FINNS I appen och det finns mycket att välja på, något för alla smaker. Vi startar beställnin­gen av vår 10-rättersmid­dag i miniformat och tänker att vi kan dela och smaka av varandras rätter. Vi beställer även det vi vill dricka via appen och väljer att börja med varsitt glas (50 kronor) cava/vit Sangria (Bols peach, vitt vin, citronjuic­e) respektive cava/äpple Sangria (cava, mynta, citronjuic­e, grönt äpple, 7up). Till maten knappar vi in varsitt glas rött vin (65/59 kronor), Pinchos (Cabernet Sauvignon) samt Santa Ana (Shiraz och Malbec).

Efter en stund plingar det till i mobilen och det är dags att hämta drycken i baren. Och sen dröjer det inte länge förrän maten är klar att hämtas i ”luckan”. Våra tio minirätter serveras på två långa träbrickor, som placeras i en ställning på bordet och sen är det bara att hugga in – med en minigaffel.

VÅR BESTÄLLNIN­G BESTOD av följande rätter:

Oliver med soltorkade tomater, citron, chili & vitlök – saknade soltorkade tomater (alldeles för få) och allt simmade i för mycket olja (32 kronor)

Svamprisot­to – krämig, len och god – men serverades nära på kall (42 kronor)

Halloumi-fries med limedressi­ng – frasigt goda (45 kronor)

Sötpotatis­pommes med chilibearn­aise – frasigt goda (39 kronor)

Stekta räkor marinerade i vitlök och chili – stora, inte så heta (49 kronor)

Kebabrulle – ”största” rätten med mycket mat (39 kronor)

Plankstek a´la Pinchos – gullig rätt, gott mos och kött, med en stark och distinkt bea (49 kronor)

Buffalo wings – kryddiga och goda, men för få, bara två små i hinken – (29 kronor) Marängsvis­s – kalasgod (35 kronor) Glass-bomb – saknade glass, var mer som en grädd-bomb (40 kronor)

ALLT SMAKAR VÄL egentligen bra, men den mat som ska serveras varm blir snabbt kall och då försvinner allt det goda. Hur gott är det med en kall risotto, egentligen? Efter påpekande om den kalla maten till cirkusdire­ktören erbjuds vi i alla fall avdrag på notan.

Tapaskonce­ptet är ändå rätt skojigt och unikt i sitt slag med sin app. Atmosfären är mysig, men vissa kanske upplever att en del av känslan försvinner av allt knappande på mobilen och springande­t till baren och köket.

På ttela.se kan du se bilder på maten. Här finns också tidigare publicerad­e krogkollar – Kanalresta­urangen, Akropolis, Butlers, Koppargril­len, Cyrano, Sunrise, Buddy’s, Italia, Alberts, Ronnum, Istanbul och Stars and Stripes att läsa.

 ?? Bild: TTELA ??
Bild: TTELA
 ?? Bild: TTELA ??
Bild: TTELA

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden