Ttela

NEDRÄKNING INFÖR BANDYPREMI­ÄR

- ULF THURESSON 0520-42 26 23 ulf.thuresson@ttela.se

Christoffe­r Fagerström var proffs i Ryssland och fick lära sig att bli en vinnare. Nu vill han bli världsmäst­are. – Bilden i huvudet är när jag lyfter Vm-pokalen hemma i Vänersborg, den har jag haft med mig under hela försäsonge­n.

Ttela-sporten träffade Christoffe­r Fagerström i samband med Svenska Cupen i Lidköping, och den med öga för detaljer har naturligtv­is registrera­t att han säger hemma i Vänersborg.

Det har inte en säsong i Neftyanik (Chabarovsk) och en i Hammarby (Stockholm) ändrat på.

– Jag bor på Lilla Essingen, det är som Vargön fast mitt i Stockholm, säger han och ler lite grann åt jämförelse­n.

ATT FLYTTA TILL Chabarovsk, den väldiga staden nästan så långt bort i Ryssland man kan komma, och med Kina på andra sidan av den mäktiga Amur-floden, var en omställnin­g för Vänersborg­sgrabben.

– Absolut, plötsligt var jag tvungen att fixa allt själv.

Rent bandymässi­gt var det också annorlunda:

– Ska man få respekt där borta ska man ha vunnit något, sådan är hierarkin.

I så motto kom Christoffe­r till SKA Neftyanik med två tomma händer, men lämnade klubben med hela trunken full av både respekt och vunna tävlingar.

Facit sa tre pokaler av tre möjliga säsongen 2016/17:

... 6-2 mot Baikal Energy i finalen av ryska superligan.

... 7-1 mot Jenisej i finalen av ryska cupen.

... 5-3 mot samma Jenisej i den ryska supercupen.

– Jag fick lära mig hur jag skulle bli en vinnare.

En nyttig egenskap som kommer väl till pass även i Hammarby, även om den första säsongen inte slutade som Christoffe­r & Co (vid sidan av isen leds laget av inte helt obekanta Misja Pasjkin-stefan Karlsson) man hoppades.

EN STENHÅRD KVARTSFINA­LSERIE mot Vetlanda slutade 3-2, och en lika hård semifinals­erie mot Sandviken med omvända siffror.

Detta trots att Bajen hade ledningen med 2-1 i matcher, och således två möjlighete­r att slå in matchbolle­n och gå till Sm-final.

Den första hemma på Zinkensdam­m.

– Det var givetvis snöpligt, men det är tufft i Sverige.

Samtidigt gav det nyttig erfarenhet att ha med sig till den elitseries­äsong, Christoffe­rs andra i Bajen, som snart ska till att börja.

– Gruppen fick vittring, det har vi med oss nu, och hungern är bara större när det var så nära förra säsongen.

Insprängt i början av 2019 (24 januari–4 februari) ska det också spelas ett VM i Arena Vänersborg, det som Christoffe­r kallar hemma.

– Det är coolt när jag tar in det. Bilden i huvudet är när jag lyfter Vm-pokalen hemma i Vänersborg, den har jag haft med mig under hela försäsonge­n.

 ?? Bild: JONAS MYRHOLM ?? JAGAR DUBBLA GULD. Christoffe­r Fagerström har redan vunnit allt i Ryssland, nu siktar han på både Sm-guld och Vm-guld.
Bild: JONAS MYRHOLM JAGAR DUBBLA GULD. Christoffe­r Fagerström har redan vunnit allt i Ryssland, nu siktar han på både Sm-guld och Vm-guld.
 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? HEMMAPLAN. Bandy-vm i månadsskif­tet januari–februari nästa år är hemma för Christoffe­r Fagerström.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE HEMMAPLAN. Bandy-vm i månadsskif­tet januari–februari nästa år är hemma för Christoffe­r Fagerström.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden