Ttela

... och även VIF löste kontraktet för 2019

- KARL ANDERSSON 0520 - 42 26 00 karl.andersson@ttela.se

Det var en bra helg för Vänersborg­sfotbollen. Precis som Vänersborg­s FK säkrade Vänersborg­s IF division 2-kontrakt över nästa säsong. – Det är det här vi har velat nå hela säsongen, säger lagkaptene­n Jonathan Helldén.

Vänersborg­s IF var nedskrivet inför årets division 2-säsong, men kunde under lördagskvä­llen andas ut och konstatera att man löst nytt kontrakt med en omgång kvar att spela sedan de andra resultaten i omgången gått lagets väg.

– Hela säsongen har vi strävat efter det här. Det har varit jämnt där nere i botten, men vi har bevisat att vi är tillräckli­gt bra för den här serien, säger Jonathan Helldén nöjt.

MYCKET VILL DOCK ha mer, mittfältsa­nkaret är inte helt nöjd med sitt lags säsong:

– Vi har väl gjort det okej, men det finns mer att önska. Det är ett gäng matcher där vi har släppt in alldeles för enkla mål.

En sådan match var dock inte lördagens så viktiga bottenmatc­h mot Torslanda. Inför matchen låg VIF på negativ kvalplats, och det såg inte ljusare ut när anfallstal­angen Markus Johansson tvingades kliva av skadad.

In i Johanssons ställe kom Niklas Andersson, som dock visade sin klass genom att strax före halvtidsvi­lan nicka in Filip Kalmertuns precisa inlägg.

– Det var en match som passade honom, han var riktigt bra, berömmer Helldén sin lagkamrat.

EFTER PAUS SKULLE VIF få jubla på nytt, då 18-åriga Marcus Bengtsson gjorde sitt första seniormål i seriesamma­nhang genom att bomba in bollen i bortre krysset.

– Bollen studsade upp lite och han fick en perfekt träff i bortre krysset. Det var både snyggt och viktigt, konstatera­r Helldén.

En sen reducering av hemmalaget skapade viss nerv i Vif-lägret, som dock lyckades hålla undan.

– I dag fick vi med oss det vi förtjänar. Vi har gjort det så bra i vissa matcher utan att få med oss resultatet, säger tränaren Frank Rosendahl och konstatera­r:

– De flesta tippade oss sist i tabellen, det känns väldigt bra att vi har löst det här med en omgång kvar. Torslanda-vänersborg­s IF 1-2 (0-1) Målen: 0-1 (42) Niklas Andersson, 0-2 (61) Marcus Bengtsson, 1-2 (85) Anton Olsson.

Varningar, TIK: Hampus Furuholm Lemborn, Isac Skoog, Anton Olsson, William Lännholm, Ahmad Aljafari, Zackarias Strandell.

Varningar, VIF: Niklas Andersson.

Domare: George Jansizian.

Publik: 90.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden