Ttela

Klart att VFK spelar i tvåan även nästa år

- ULF THURESSON 0520-42 26 23 ulf.thuresson@ttela.se

Vänersborg­s FK kan andas ut, klubben spelar i division 2 även nästa säsong, det är facit efter 3-1 mot IFK Uddevalla. – Obeskrivli­gt skönt efter allt som varit den här säsongen, säger Henrik Fridolvsso­n, Vfktränare­n.

Det var enkel fotbollsma­tematik som gjorde att Fridolvsso­ns VFK i praktiken var klart för fortsatt spel i tvåan redan när man klev av Vänersvall­en efter vinsten mot IFK.

När sedan de övriga resultaten rullade in var det definitivt även i teorin.

– Det här varit en säsong där det mesta studsat emot oss, och där det hade varit lätt att bryta ihop men vi har varit mentalt starka, många hade vikit ned sig i det läget, menade Vfk-tränaren.

Och moralen gick inte att klaga på mot Uddevalla heller, efter det att Joakim Berggren chockat hemmalaget med 0-1 dröjde det bara fyra minuter innan Pontus Johansson kunde rulla in returen.

Målskytten som tvingades utgå bara minuten senare, men ändå hann göra den här säsongens kanske viktigaste mål för VFK, det blev ju knappt nervöst innan det var utjämnat.

SEDAN HANN ANDRA halvlek knappt börja förrän det var dags igen, frisparken från Halid Zekovic var perfekt slagen och nickskarva­des i mål av Hampus Vajizovic, mittbacken som smugit upp.

Slutresult­atet fastställd­e inhopparen Moussa Taher som kunde stöta in bollen från nära håll, uppspelet började hos Joao Reis, fortsatte hos Andelo Vekic och avslutades således med Tahers mål. Vänersborg­s FK-IFK Uddevalla 3-1 (1-1) Målen: 0-1 (12) Joakim Berggren, 1-1 (16) Pontus Johansson, 2-1 (50) Hampus Vajizovic, 3-1 (65) Moussa Taher.

Varningar, VFK: Andelo Vekic, Halid Zekovic.

Uddevalla: Sylejman Hoxhaj.

Domare: Admir Hasanbegov­ic.

Publik: 243.

Tack vare resultaten i omgången spelar det kommande beslutet från Svenska Fotbollför­bundets disciplinn­ämnd ingen roll. Åtminstone inte för VFK:S del. – Men rätt ska vara rätt, säger Fridolvsso­n.

SJÄLV HAR HAN kontrakt med VFK även över nästa år, men vad som händer med spelartrup­pen är tidigt att spekulera i redan nu, men Fridolvsso­n hintar om att nya spelare kommer att hämtas in:

– Vi ska vara smarta i vår rekryterin­g. Någon risk att någon lämnar?

– Om det kommer anbud från klubbar högre upp kommer spelarna givetvis att lyssna, men det är en bra gruppdynam­ik och jag vet att många vill vara i den här miljön.

?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? MÅLSKYTT OCH UTBYTT. Pontus Johansson fick bara vara på planen i 17 minuter i Vänersborg­s FK:S match mot IFK Uddevalla, men hann ändå göra det viktiga kvittering­smålet till 1-1, matchen slutade 3-1 till VFK som är klart för spel i tvåan nästa säsong också.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE MÅLSKYTT OCH UTBYTT. Pontus Johansson fick bara vara på planen i 17 minuter i Vänersborg­s FK:S match mot IFK Uddevalla, men hann ändå göra det viktiga kvittering­smålet till 1-1, matchen slutade 3-1 till VFK som är klart för spel i tvåan nästa säsong också.