Ttela

Stopp mot Villa men World Cup ett lyft

- ULF THURESSON 0520-42 26 23 ulf.thuresson@ttela.se

Det tog stopp i kvartsfina­len mot Villa Lidköping, men IFK Vänersborg­s betyg i World Cup blir ändå med beröm godkänt. – Vi närmar oss det spel vi vill spela, säger tränaren Ari Holopainen.

Orosmolnen låg tunga över Arena Vänersborg efter tre raka förluster i Svenska cupen, och dessutom en hemsk första halvlek mot IFK Motala, träningsmö­tet som slutade 4-4.

Men insatsen i World Cup gör att det värsta lågtrycket kring IFK nu lättat högst påtagligt.

I gruppspele­t blev det seger mot både ryska Start och Sirius, och i kvartsfina­len knapp förlust (1-2) mot Villa Lidköping.

– Det är synd att vi åtminstone inte får med oss ett oavgjort resultat, sista 45 minuterna är det ju vi som styr matchen menade Holopainen.

DET VAR BARA ett problem, innan dess att matchbilde­n vände hade Villa redan gått fram till ledning med 2-0, först mål av Joel Broberg och sedan David Karlsson på straff.

Mikko Lukkarila hann med att reducera innan paus, mål på hörna, och sedan kom den stora chansen för IFK när laget fick straff sex minuter in på andra halvlek.

Det var Niclas Nykvist, nyförvärve­t från allsvenska Boltic, som utmanade Villa-försvaret och kom ända ned till målvakten Jesper Thimfors innan det tog stopp.

FRAM SKRINNADE FÖRSTÅS Joakim Hedqvist, men för ovanlighet­ens World Cup, kvartsfina­l Villa Lidköping-ifk Vänersborg 2-1 (2-1) Målen: 1-0 (12) Joel Broberg, 2-0 (18) David Karlsson, straff, 2-1 (20) Mikko Lukkarila, hörna. Hörnor: 6-4. Utvisninga­r, Villa: 3x6 min. IFK: 1x6 skull träffade han inte målet den här gången.

– Straffarna sitter inte varje gång, men i det stora hela gör vi ändå en fantastisk match, tyckte IFKtränare­n. Var det här vändningen?

– Vi har jobbat hårt i 3-4 veckor nu, och det känns som att vi har hittat rätt. Vi närmar oss det spel vi vill spela.

min. Matchtid: 2x30 minuter.

EN SOM REDAN är där är finske landslagsm­ålvakten Kimmo Kyllönen, i mötet med Villa visade han varför han rankas som en av världens bästa målvakter.

Nästa match spelar IFK på onsdag, genrep hemma i Arena Vänersborg mot allsvenska Gripen Trollhätta­n.

?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? HOPPFULL. IFK Vänersborg­s Ari Holopainen grämde sig över förlusten mot Villa Lidköping, men tycker att lagets spel nu blir allt bättre.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE HOPPFULL. IFK Vänersborg­s Ari Holopainen grämde sig över förlusten mot Villa Lidköping, men tycker att lagets spel nu blir allt bättre.