Ttela

Borvall: ”Jag fick en ganska stor roll”

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

Trots tappet av storstjärn­orna Joakim Andersson och Johan Löfstedt ser David Borvall positivt på den stundande säsongen för hans Vetlanda. – Har vi lite flyt kan vi gå riktigt långt, säger han.

Förra året lämnade David Borvall IFK Vänersborg för spel i Vetlanda. Hans första säsong i klubben slutade med en sjätteplat­s i grundserie­n och ett kvartsfina­lmöte med Hammarby där det krävdes fem matcher innan stockholma­rna kunde avgöra.

– Det gick bra både för laget och för mig. Jag fick en ganska stor roll och stort förtroende från tränare och laget, säger David Borvall.

MEN DÅ VAR då, nu är nu.

Om några dagar stundar en ny säsong, den andra i Vetlanda för Borvall.

– Vi har tappat en del spelare, men vi har inte varit oroliga. Vi har kvar grunderna med bra passningss­pel och bra fart på skridskorn­a, och hela försvarsli­njen är kvar så det har sett bra ut. Vi tror på oss själva.

Trots tappet av storstjärn­orna Joakim Andersson och Johan Löfstedt, som båda lämnat för Villa Lidköping, har Vetlanda höga ambitioner.

– Vi vill nå slutspel och sedan gå så långt som möjligt. Har vi lite flyt kan vi gå riktigt långt. Men det är några steg innan och vi får ta det match för match, säger Borvall.

FÖRSTA HINDRET ATT klara av är premiären mot Broberg Söderhamn på bortais den 26 oktober.

– Broberg är ett skridskost­arkt lag som underprest­erade förra året. I år tror jag de vill ha revansch och att de är snäppet vassare. Det blir en tuff nöt för oss att knäcka. Men vi hade en bra bortamatch mot dem förra året och om vi kan få in den bilden i huvudet tror jag det kan gå vägen.

 ?? Bild: KENTA JÖNSSON ?? David Borvall är redo för sin andra säsong med Vetlanda.
Bild: KENTA JÖNSSON David Borvall är redo för sin andra säsong med Vetlanda.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden