Ttela

”Vi vann matchen i boxplay”

- ULF THURESSON 0520-42 26 23 ulf.thuresson@ttela.se

Hårt arbete lönar sig ofta i ishockey, det vet man i Trollhätta­ns HC. – Den här matchen vann vi i boxplay, konstatera­de Thc-tränaren Pontus Nyberg.

Borås kvalade till division 1 förra säsongen, och kom till Slättbergs­hallen som favorit, men mötte ett hemmalag som inte gav bort en millimeter isyta.

Tränaren Pontus Nyberg stod i båset och mös:

– Vår första period är kanske den bästa på hela säsongen.

Den gav 3-0 i målmässig utdelning, men snabb reducering av Borås i upptakten på mittenakte­n fick Nyberg att ta tidig (4.17) timeout, Trollhätta­n-borås 5-3 (3-0, 1-2, 1-1) Målen: 1-0 (14.52) William Käkelä-hedman, 2-0 (17.09) Benjamin Beasley, 3-0 (19.16) Philip Erixon, 3-1 (23.07) Albin Ericson Waldeborn, 4-1 (25.19) Kirill Markevich, 4-2 (37.04) Philip Svensson, 4-3 (43.17) Linus Karlsson, 5-3 (59.40) Jonas Forsberg.

Utvisninga­r, THC: 2x2 min + matchstraf­f (Shaq Hickey).

Borås: 5x2 min.

Skott: 26-30.

Publik: 256. och THC fick betalt direkt när Kirill Markevich styrde in 4-1 på skott från Benjamin Beasley.

Samtidigt återstod en ocean av speltid, och när Borås reducerade två gånger om blev det nervöst hela vägen till slutsignal­en.

Speciellt som THC:S Shaquille Hickey drog på sig matchstraf­f i den tredje perioden, och Borås fick chansen i numerärt överläge i nästan fem minuter.

– Man kan vinna matcher i boxplay också, det gjorde vi idag, sa Nyberg och hyllade spelarna som slet ont i spel 4 mot 5.

Matchvinna­nde 5-3 gjorde Jonas Forsberg i öppen kasse sedan Borås tagit ut målvakten.

Mera THC: Backen C.J. Bollers tränar med laget och Pontus Nyberg tror på spel på onsdag borta mot Töreboda.

?? Bild: CHRISTIAN FLODIN ?? STYRNING. THC jobbade till sig segern mot Borås, Kiril Markevich höll undan Borås Viktor Fransson och styrde in målet som gav hemmalaget ledningen med 4-1, matchen slutade 5-3.
Bild: CHRISTIAN FLODIN STYRNING. THC jobbade till sig segern mot Borås, Kiril Markevich höll undan Borås Viktor Fransson och styrde in målet som gav hemmalaget ledningen med 4-1, matchen slutade 5-3.