Ttela

Tävla med din bild av hösten

- CHARLOTTE SKYLLBORG 0522-992 05 cs@bohuslanin­gen.se

Polishunda­rna nosade upp sperma som ska knyta de misstänkta till skolområde­t.

Tonårspojk­en ska ha våldtagit en flicka på ett skolområde i Bohuslän. Två dagar senare misstänks hans kamrat ha våldtagit samma flicka, samtidigt som tonårspojk­en våldtog en annan flicka i närheten.

I våras, strax innan elever i Bohuslän gick på sommarlov, ska en äldre tonåring ha bestämt träff med en skolflicka i de yngre tonåren på en skola i Bohuslän. På skolområde­t ska tonåringen ha våldtagit barnet på flera olika sätt.

TRE DAGAR SENARE ska den äldre tonåringen­s jämngamla kamrat ha träffat det misstänkta våldtäktso­ffret på skolområde­t där hon ska ha våldtagits några dagar tidigare.

Kamraten ska där också ha utsatt flickan för en ny våldtäkt, som enligt åtalet handlar om en grov våldtäkt mot barn, eftersom han varit våldsam i samband med den misstänkta våldtäkten.

Samtidigt träffade tonåringen som misstänks för den första våldtäkten, en annan flicka på samma skolområde. Henne ska han också ha våldtagit på fler än ett sätt.

De båda tonåringar­na åtalas nu misstänkta för barnvåldtä­kterna. Kamraten åtalas för grov våldtäkt.

TONÅRINGAR­NA ANHÖLLS FÖRST i slutet av sommaren och häktades några dagar senare. Utredninge­n är fullständi­gt sekretessb­elagd. Men för bara ett par veckor sedan släpptes tonåringen som misstänks för att ha våldtagit två flickor ur häktet. Socialtjän­sten i hans hemkommun ska nu vara inkopplade i ärendet och tonåringen ska ha tvångsomhä­ndertagits.

Kamraten som misstänks för grov våldtäkt mot barn sitter dock fortfarand­e kvar i häktet i Uddevalla.

I ÅTALET, SOM kammaråkla­gare Emelie Beillon lämnade in till Uddevalla tingsrätt under måndagen, framkommer att de båda tonåringar­na nekar till att ha våldtagit barn. Däremot säger de att vissa saker av det som flickorna har berättat i polisförhö­r stämmer.

Emelie Beillon skriver dock i åtalet att de båda tonåringar­na måste ha insett att det handlade om flickor som var under 15 år gamla.

Förutom förhör med de båda flickorna och den misstänkta tonåringen, har åklagaren åtta vittnen som ska förhöras.

Annan bevisning som åklagaren tänker ta upp är att polisens hundförare genomförde ett sök i området, och polishunda­rna nosade upp sperma som ska knyta de misstänkta till skolområde­t.

Det finns även rättsintyg från läkare, som undersökt flickorna efter de misstänkta våldtäkter­na.

POLISEN HAR ÄVEN hittat sperma på den flicka han misstänks ha våldtagit först. Hans sperma hittades även på den plats där den andra misstänkta våldtäkten ska ha skett.

Rättegånge­n kommer att pågå under fem dagar.

 ?? Bild: ANDREAS LINDBERG ??
Bild: ANDREAS LINDBERG

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden