Ttela

MELLERUDSB­O SKA TÄVLA I OPERA

- SVEN-GUNNAR SVENSSON 0521-57 59 07 sven-gunnar.svensson@ttela.se

Mellerudsb­on Anna Forsebo har gått till final i en riksomfatt­ande operatävli­ng där hon ska sjunga med Nordiska Kammarorke­stern under ledning av Eva Ollikainen. – Det känns som att jag vunnit bara genom att gå till final.

I konkurrens med ett 80-tal operasånga­re från hela landet har Anna Forsebo, som en av sex sångare, gått till final i Hjördis Schymberg Award.

Till den första uttagninge­n fick 80 unga, verksamma operasånga­re skicka in videoklipp och inspelning­ar tillsamman­s med biografi och cv.

Anna Forsebo blev en av 20 tävlande som gick vidare till semifinale­n

”Arian är otroligt vacker men tekniskt svår”

ANNA FORSEBO operasånga­rska

i Stockholm, som hölls i juni.

– Jag hade med mig fem arior och det valdes ut tre som jag fick framföra på plats tillsamman­s med en pianist.

Det gick så bra att finalen nu är ett faktum. Den hålls i Sundsvall lördagen den 27 oktober och dit åker Anna Forsebo nästa vecka.

Juryn har valt ut tävlingsre­pertoaren och Mellerudsb­ons bidrag blir Mozart-arian ”Vorrei spiegarvi oh Dio”, samt en Stenhammar romans, ”I Skogen”.

– Arian är otroligt vacker men tekniskt svår så det blir mycket övning fram till finalen.

Anna Forsebo flyttade hem till Sverige och Ör i Melleruds kommun för några år sedan. Hon har jobbat utomlands i många år, bland annat i Spanien hos världsteno­ren Plácido Domingos, i hans operastudi­o i Valencia.

– Men det här är det största jag varit med om här i Sverige och förhoppnin­gsvis kan min medverkan i finalen öppna lite dörrar. Det har varit svårare än jag trodde att få in en fot i branschen.

 ?? Bild: PRIVAT ?? FINALIST. Anna Forsebo från Mellerud har gått till final i en riksomfatt­ande operatävli­ng.
Bild: PRIVAT FINALIST. Anna Forsebo från Mellerud har gått till final i en riksomfatt­ande operatävli­ng.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden