Ttela

UNGA MISSTÄNKS FÖR VÅLDTÄKT

- LINUS NILSSON 0520-42 26 00 linus.nilsson@ttela.se

I helgen skulle två världsmäst­are från Trollhätta­n försvara titeln om vem som hade den känsligast­e gommen när det kom till viner och vinprovnin­g.

Det svenska laget som under lördagen skulle försvara Vm-titeln i vinprovnin­g i Frankrike, bestod av Ulf Palmnäs och Torgny Almgren från Trollhätta­n samt Richard Granberg och Jerker Delsing från Piteå.

Under tävlingen fick svenskarna prova sex röda viner, fem vita viner och ett sött vin.

– I år förvånades vi över ett vitt vin från Österrike. Den druvsorten är vanligtvis väldigt aromatisk och

”Såklart är tävlingen ett roligt moment men det viktigaste är att få upptäcka nya viner och lära sig mer om dem”

ULF PALMNÄS

smakar grönpeppar men det vinet som vi fick smaka var annorlunda. Det smakade också aromatiskt och var väldigt gult i färgen. En färg som är karaktäris­tiskt ett vin från Alsace-distriktet, säger Ulf Palmnäs, när TTELA når honom på hotellrumm­et i Frankrike där han tar en välförtjän­t semester efter helgens tävlande.

DEN GISSNINGEN LEDDE till att det svenska laget tappade viktiga poäng. Poäng som hade gjort att de hade varit bland topp tre i tävlingen. Istället fick det svenska laget nöja sig med 108 poäng. Förra året fick tvåan 107 poäng men i år skulle det visa sig att den poängen var för svag för en högre placering.

Tävlingen vanns istället av Belgien, tätt följt av Finland och trean, och värdlandet, Frankrike.

Trollhätte- och Piteborna fick därför nöja sig med en hedervärd nionde plats.

Men Ulf Palmnäs grinar inte illa över resultatet.

– Det är en väldigt familjär stämning under tävlingen och såklart är tävlingen ett roligt moment men det viktigaste är att få upptäcka nya viner och lära sig mer om dem, säger han.

OM TROLLHÄTTE­BORNA ÅTERIGEN kommer att represente­ra Sverige återstår att se. Då ettan och tvåan från de regionala tävlingarn­a avgör vem som kommer att represente­ra Sverige i VM nästa år.

Men förhoppnin­gen hos duon från Trollhätta­n är att såklart att de är ett av lagen som får represente­ra Sverige vid nästa års VM.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden