Ttela

”Skenande elpris fördyrar boendet”

NYHETER: Per år får en Lilla Edet-bo betala 4300 kronor mer än en Trollhätte­bo för driftskost­naderna i en trerumsläg­enhet. Det visar nya Nils Holgersson-rapporten som kartlagt avgifterna i landets kommuner.

- MARI-LOUISE ANDERSTEDT 0520-42 27 77 mari-louise.anderstedt@ttela.se

Ett bråk mellan ett par, en man och en kvinna, urartade förra sommaren. Kvinnan gjorde en polisanmäl­an och nu har mannen dömts till en månads fängelse för misshandel.

Händelsen utspelade sig i parets hem där även två barn befann sig, ett yngre gemensamt och ett äldre, kvinnans tonårsbarn.

Under bråket slog mannen, som är i 50-årsåldern, kvinnan över benen med en innebandyk­lubba för barn. Kvinnan tog sig in sovrummet för att hämta lite kläder för att ta sig hemifrån. Mannen följer efter och knuffar ner henne på sängen och där ska han, enligt kvinnan, ha pressat en kudde över hennes ansikte fler gånger så att hon tappade andan.

Det yngre barnet bevittnade slaget med innebandyk­lubban.

Till slut kunde kvinnan ta sig ut ur bostaden, ringa polisen och sedan hem till en väninna där hon stannade en vecka.

ENLIGT MANNEN HANDLADE bråket om tonårsbarn­ets uppfostran. Han ville bo ensam med parets gemensamma barn för att tonåringen inte skulle ha dåligt inflytande på det yngre barnet. Kvinnan ska då ha blivit arg och stuckit. Mannen förnekar att han skulle ha slagit henne.

Under polisutred­ningen ville kvinnan vid något tillfälle ta tillbaka anmälan. Men anmälan gick vidare till åtal och mannen åtalades för misshandel och olaga hot.

På måndagen frikände tingsrätte­n i Vänersborg mannen för hotet, men fällde honom för misshandel. Tingsrätte­n ansåg att det inte fanns tillräckli­ga bevis för att mannen ska ha sagt att han skulle döda kvinnans familj, något som kvinnan inte minns att hon ska ha sagt i polisförhö­r. Inte heller kvinnan väninna minns att hon ska ha fått just det berättat för sig.

När det gäller misshandel­n har kvinnan, enligt tingsrätte­n, berättat på ett trovärdigt sätt och väninnan har också kunnat återge det hon fått höra på ett tillförlit­ligt vis.

Mannen döms till fängelse i en månad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden