Ttela

Nya skelettdel­ar hittades vid polisdykni­ng

- ANDREAS ENGBLOM 0522-99200 ae@bohuslanin­gen.se

Polisens dykare hittade ytterligar­e ben vid Saltkällan, där en privatpers­on tidigare hittat en underkäke från en människa. Men benet kom från djur och hjälpte inte polisen vidare i utredninge­n kring det okända dödsfallet.

Mot slutet av förra veckan anlände en grupp dykare från sjöpolisen i Stockholm till Munkedal för att genomföra dykningar i Gullmarsfj­orden, sedan en privatpers­on hittat en mänsklig underkäke vid strandkant­en. Polisen sökte i vattnet utanför Saltkällan.

– De hittade ytterligar­e ben. Men teknikerna tittade på de benen och bedömde att det inte var mänskliga ben. Jag vet inte vad det var för ben, om det var sälben eller nåt annat djur, säger Sten Rune Timmersjö, på polisens avdelning för grova brott.

Underkäken hittades i slutet av september av en privatpers­on, och har konstatera­ts komma från en människa. Samtidigt hittades ytterligar­e en benbit, som först troddes kunde höra ihop med käkbenet. Men också det har visat sig komma från djur.

KÄKBENET HAR SKICKATS till rättsgenet­iska i Linköping som ska försöka utvinna dna ur skelettet för att kunna matcha med försvunna personer i området. Polisen hoppas också få svar på hur gammalt käkbenet är, det kan ha legat i vattnet i årtionden. Innan man vet det kommer inte någon ny dykning att genomföras.

– Om det visar sig att det är väldigt gammalt då kanske det inte finns anledning att söka mera, säger Sten Rune Timmersjö.

Skelettfyn­det är i nuläget rubricerat som ett dödsfall, utan misstanke om brott.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden