Ttela

Krigh krigar sig tillbaka

- JOHANNA JOSEPHSSON

Han har tidigare opererat båda sina knän och som om inte det vore nog så fick han hälsenan avskuren i derbyt mot Hammarby förra säsongen. Nu går Martin Krigh en kamp mot klockan för att vara spelklar till elitseriep­remiären.

IK Tellus tredje säsong i elitserien börjar på tuffast möjliga sätt – premiär borta mot en av förhandsfa­voriterna Villa Lidköping.

Att Martin Krigh antagligen inte kommer vara spelklar, efter att han fått hälsenan avskuren i december i fjol, gör inte saken bättre.

– Jag fick en ganska kraftig reaktion för ett par veckor sedan, så det är medicineri­ng och rehab som gäller. Det är en kamp mot klockan och det kommer nog att bli svårt, säger Krigh.

Hur säsongen kommer att se ut för lagkaptene­n är med andra ord fortfarand­e oklart.

– För mig handlar det främst om att ta mig tillbaka. Förhoppnin­gsvis

”Vi står för hårt jobb, bra defensiv, bra lagmoral och stark lagkänsla”

MARTIN KRIGH Lagkapten Tellus

kan jag komma tillbaka till där jag var i inledninge­n av förra säsongen, då gjorde jag det bra. Men jag har inte varit på is på nästan ett år, så även om jag är fysiskt i form gäller det att jag hittar känslan på isen.

Tellus har inför säsongen tappat en hel del rutin och ställer upp med ett ungt lag.

– Vi har mycket nya killar i laget så det gäller att vi sätter vårt spel, det Tellus står för. Och vad är det?

– Vi står för hårt jobb, bra defensiv, bra lagmoral och stark lagkänsla, säger Krigh. Hittills har det sett bra ut. – Resultaten har varit bra, men vi har saker vi måste jobba med. Men överlag har det känts bra, jag tror aldrig vi har gjort en så bra försäsong tidigare.

Det bådar gott inför säsongen, där målet först och främst är att hålla sig kvar i elitserien.

– Men vi vill även, och det kanske låter lite klyschigt, utvecklas och bli bättre som lag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden