Ttela

Derbyvibba­r i Ifk-genrep

- JOHANNA JOSEPHSSON

För ett par år sedan var de rivaler i elitserien. I kväll möts de i Arena Vänersborg i vad som är ett genrep för IFK Vänersborg och en match av många i en intensiv vecka för Gripen Trollhätta­n.

Det är mindre än en vecka kvar till seriepremi­ären för IFK Vänersborg, och efter en försäsong som bjudit på djupa dalar men också en hel del toppar är det viktigt för de blåvita att stå för en bra prestation i genrepet mot Gripen Trollhätta­n.

– I World cup hittade vi en bra nivå och ett spel vi vill spela. I kväll vill vi fortsätta på den nivån, framförall­t defensivt. Offensiven

”Offensiven behöver vi fortfarand­e utveckla”

ARI HOLOPAINEN

behöver vi fortfarand­e utveckla, säger IFK Vänersborg­s tränare Ari Holopainen och fortsätter:

– Det blir viktigt för oss att hålla en jämn och bra prestation över 90 minuter.

För Gripen Trollhätta­n återstår ytterligar­e ett par veckor av träning och träningsma­tchande innan seriepremi­ären. Och kvällens match mot IFK Vänersborg är bara en av många matcher den här veckan för laget, till helgens väntar nämligen bandycupen Bäst i Väst.

– Det här blir bra träning för oss, speciellt en sån här match där motståndet är ett elitseriel­ag. Det blir bra lärpengar, säger Gripens Viktor Nordmark.

Det blir också en bra chans att spela ihop ett lag med ny tränare och flera nya spelare.

– Vi har en bit kvar, det är inte bara att trycka på en knapp för att få ihop laget. Men vi tar två steg framåt och ett steg bakåt, och jag tror det kommer att bli bra på sista raden, säger Nordmark.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden