Ttela

Beslut på torsdag om FCT ska överklaga

- TONI ANDERSSON 0520-42 26 44 toni.andersson@ttela.se

I måndags kom disciplinn­ämndens beslut att lämna VFK:S och FCT:S protester utan bifall. På torsdag fattar FCT:S styrelse beslut om man ska överklaga till besvärsnäm­nden eller inte.

VFK:S och FCT:S protestskr­ivelser mot att Karlstad BK hade använt en otillåten spelare i matchen mot Vänersborg­s FK den 6 oktober gillades inte av Svenska Fotbollför­bundets disciplinn­ämnd som var enig i sitt beslut.

VFK har bestämt sig för att låta saken bero. Men FCT funderar fortfarand­e på om man ska ta ärendet vidare till nästa instans eller inte.

Det finns nämligen en möjlighet att överklaga discplinnä­mndens beslut till Svenska Fotbollför­bundets besvärsnäm­nd, något som i så fall måste ske inom 14 dagar.

FCT har en speciell grupp som diskuterar frågan och den består av styrelsere­presentant­er, sportchef, huvudträna­re och juridiskt ombud.

På tisdagskvä­llens träffades gruppen.

– Ärligt talar vinglar vi lite fram och tillbaka inom gruppen hur vi ska gå till väga, säger FCT:S ordförande Bo ”Bobo” Larsson, som betonar att man inte låter sig påverkas av viljor och synpunkter utifrån, till exempel åsikter på sociala medier.

– Det finns en del juridiska frågor som fortfarand­e inte är klarlagda och därför har vi bett vår jurist att ta fram ett underlag för beslut till det ordinarie styrelsemö­tet på torsdag.

”Bobo” poängterar också att budskapet till spelare och ledare i nuläget är glasklart:

– Fokusera på kommande kvalspel. Det är det enda vi med säkerhet vet väntar framöver.

Med en omgång kvar att spela innehar IFK Malmö andraplats­en i division 2 Västra Götaland, men jagas av Halmia som kan passera.

FCT inleder kvalet hemma mot något av nämnda lag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden