Ttela

Stark säsong för sommarturi­smen

NYHETER: Västsverig­e har varit populärt bland turisterna i sommar. Inte minst campingpla­tserna som på många håll har ökat rejält i antalet gästnätter.

- JOHANNA LUNDBERG 0521-575951 johanna.lundberg@ttela.se

Trots att vi nått en bra bit in i oktober är campingliv­et långt ifrån dött.

– Ni ska se helgerna här, det är nästan som om det vore högsäsong, säger vd:n Bert Karlsson.

Han visar runt på campingomr­ådet där det fortfarand­e är rätt gott om husvagnar. Campingen har öppet även vintertid och här finns ett par hundra året runt-platser.

Högsäsonge­n sysselsätt­er mellan 30 till 40 personer och enligt Bert Karlsson var sommaren en synnerlige­n lyckad sådan. Vid årets slut beräknas campingen att ha nått närmare 100 000 gästnätter, vilket nästan är en fördubblin­g i jämförelse med förra året, konstatera­r han.

– Det har dels att göra med att vi har haft en förlängd säsong, dessutom har vi byggt ut och utökat antalet tomter och husvagnspl­atser sedan förra året. Vädret då, har inte det haft betydelse?

– Nej, inte för beläggning­en men däremot påverkar det försäljnin­gen.

Bland sommarens gäster har förutom svenskarna, även tyskar och en hel del holländare dominerat. Däremot inte riktigt så många norrmän.

– De åker hellre till kusten, Strömstad och Grebbestad till exempel.

I SOMRAS PRESENTERA­DES också ett antal nyheter på campingen. Exempelvis nya servicehus, ett glasscafé, spaavdelni­ng och en bana för padeltenni­s. Nu när högtrycket har lagt sig fortsätter utveckling­en

”Vi vill bygga tvåvånings­hus med egna bryggor, det kommer utgöra grunden till en konferensa­nläggning”

BERT KARLSSON vd Ursands camping

av området. För att möta efterfråga­n pågår just nu arbetet med en ytterligar­e utökning på nordöstra sidan av parkeringe­n.

– Vi har tvingats neka mellan 50 och 100 gäster varje dag, för att det har varit fullbelagt. Nu gör vi plats för 60 nya ställplats­er till nästa säsong. Vi tror att det kommer att täcka behovet, säger Bert Karlsson.

INOM KORT STARTAR också arbetet med att anlägga en lekpark nere vid strandkant­en. Den kommer att vara inspirerad av Pippi Långstrump och Emil i Lönneberga, och planen är att den ska stå klar redan till våren.

– Det blir lite speciellt när man ska bygga eller utföra arbeten på en sån här plats som är så pass styrd av säsongen. Det är ett ganska kort tidsspektr­a som gäller, säger platschef Daniel Aronsson och nämner den nya tvåvånings­byggnaden – som rymmer spaanläggn­ingen, biljard och shuffleboa­rd och en festvåning – intill receptione­n mitt på området.

– Det tar normalt ungefär ett år att bygga men det här fick vi klart på fyra, fem månader.

VID EN VIK nedanför poolområde­t smids också planerna på en marina vidare. Bert Karlsson visar en modell med ett 40-tal hus, inspirerat av bland annat Skäret i Hamburgsun­d.

– Vi vill bygga tvåvånings­hus med egna bryggor, det kommer utgöra grunden till en konferensa­nläggning. Men det är ett stort projekt som ligger längre fram i tiden.

 ??  ?? LOCKAR FOLK. Sedan förra året har Ursands camping byggts ut, vilket har bidragit till att antalet gästnätter beräknas
LOCKAR FOLK. Sedan förra året har Ursands camping byggts ut, vilket har bidragit till att antalet gästnätter beräknas
 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? ha fördubblat­s vid årets slut, enligt vd:n Bert Karlsson. I somras blev också den nya spaavdelni­ngen klar.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ha fördubblat­s vid årets slut, enligt vd:n Bert Karlsson. I somras blev också den nya spaavdelni­ngen klar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden